måndag 12 oktober 2020

Skeppsredarens lunch i Kanton - Bengt Malmström.


Så kom det sig att det fanns en man som ville ha stort och mycket. Han längtade efter de största båtarna och de största äventyren, så han sålde sina små, lämnade sitt hemma och flyttade till staden. Där tittade han på horisonten och längtade till större och mer. När han fick en inbjudan om en lunch i Kanton blev han lycklig. Han gav dig genast av.

Allteftersom resan gick, han kom fram och lunchen gick av stapeln visade det sig att han inte gillade större och mer, utan det lilla, vanliga och hemma. Han längtade hem som bara den. Maten i Kina, havet, vidderna, färgerna och människorna långt därborta frestade inte alls. Han blev ledsen och sorgsen och ville hem.

Hem till surströmming, krocket, lingonsylt och Motala verkstad. Hem, kära hem. Tänk, ja, ibland tror vi fel. Det är inte lätt att veta vad man vill, eller hur? Det där hemma är inte så dumt ändå. Att luncha på Statt där hemma är hundra mil bättre än att luncha i något främmande.

Illustrationerna passar väl till texten. Svart/vita teckningar som tål att begrunda tillsammans med texten som tål att funderas över. Här blev deppig när det inte var så spännande som han hade tänkt sig. Vad är det som säger att det stora därborta är bättre än det lilla därhemma?

Det här är en bilderbok för barn och vuxna i alla åldrar. Boken har placerats i antikvariatet, en trappa upp i bokhandeln. Välkommen dit. 

A..
#bokförlagetkorpen #skeppsredarenslunchikanton #bengtmalmström #barnböcker #bilderbokförbarnochvuxnaiallaåldrar 0-107 år  #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #ettlevanderoslagen #välkommentillbokhandeln #AntikvariatetNorrtälje #entrappauppibokhandeln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...