lördag 2 oktober 2021

Boksignering lördag 2 oktober 2021 Gunilla Cullemark - Kajakbyggerskan

Boksignering lördag 2 oktober 2021 
Gunilla Cullemark - Kajakbyggerskan 
Kl 1200-1400.
Utomhus. 
Kläder efter väder. 

Kajakbyggerskan 

Livet omkullkastas totalt för Mia när hennes långa samboförhållande tar slut. Efter separationen tappar hon fotfästet och isolerar sig hemma i lägenheten. Dagarna fyller hon med att slösurfa på nätet och betrakta livet som pågår i vårsolen utanför hennes fönster. Men så hamnar hon på en webbsida om kajakbygge. Sidan drivs av australiensaren Jim. Hans ritningar inspirerar Mia till att bygga en egen kajak, trots att hon inte gjort något liknande sedan träslöjdens skeva smörknivar.

Det dröjer inte länge förrän hon inser att hon tagit sig vatten över huvudet och måste hitta någon som kan det där med att bygga kajaker. Hon vänder sig till Jim som blir hennes byggcoach.

I takt med att kajaken tar form börjar Mia att må allt bättre. Livet ser ljusare ut igen och hon dokumenterar sitt kajakbygge i ett skrivhäfte som snabbt fylls. Desto svårare har hon att hitta de rätta orden med sin knaggliga engelska när hon mejlar med Jim. Men med lite god vilja och hjälp av ordböcker går det. Mejlen till Jim blir allt mer förtroliga och en dag berättar han att han ska till Schweiz på tjänsteresa, fast det är Sverige han menar …

Mia känner ett allt starkare sug att släppa taget om sitt gamla liv, att ta på sig vandringskängorna och bara gå, som hennes farmor brukade säga. Men kommer Mias kajak att bära henne?

Kajakbyggerskan är en feelgood-roman om en kvinna som tar sig an en livskris på ett kreativt och originellt sätt.

Gunilla Cullemark föddes i Norrtälje 1960. Idag bor hon i Stockholm och ger kurser och workshops som inspirerar till berättarglädje och skrivlust genom sitt företag SkrivSprånget. Författardrömmarna som väcktes redan i skolåldern tog henne så småningom till en skrivarverkstad och studier i litteraturvetenskap. Gunilla har tidigare kommit ut med romanen Luskokarungen och novellsamlingen Vinddrake samt skrivit manus till flertalet pjäser för kulturföreningen RoJ.


Boksignering lördag 2 oktober 2021 
Gunilla Cullemark - Kajakbyggerskan 
Kl 1200-1400.
Utomhus. 
Kläder efter väder.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

 Isbn 9789176972281  #hoiförlag  #hoiforlag #GunillaCullemark  #kajakbyggerskan  #boksignering  #sensusnorrtälje  #roslagensbokhandel  #kläderefterväder  #vihållerdistans  #välkommentillnorrtälje  
Vi samarbetar med Sensus studieförbund i 
alla våra aktiviteter i bokhandeln. Vi tackar
för stöd, glöd och engagemang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...