onsdag 6 oktober 2021

Spår av Liv - Annika TorstenssonÅret är 1994 och Maj går runt i Berlin och visar ett foto på en kvinna som ser ut som hon själv. Hon vet att hennes tvillingsyster inte följde med Estonia ner i djupet. Hon lever och Maj ska hitta henne.

Bit för bit genomsöker hon staden som fortfarande håller på att läka efter alla år av splittring. Hon får oväntat en vän i sin granne, den före detta Stasisagenten herr Braun, som har ett öga för vad folk döljer.

De människor hon träffar i sitt sökande får henne att fundera på vad vi egentligen vet om varandra. Vad vet hon om Liv? Allt, tycker hon, de hade inga hemligheter. Nej, säger Herr Braun, ingen vet allt om någon
.Jag läser baksidestexten till den här boken. Den påverkar mig. Att vara tvillingsyster innebär att sitta ihop med någon. Att mista sin syster och inte få det 100%-igt bekräftat torde kunna leda till en stor dos tvivel. Jag tänker att den läkeprocessen blir, är lång. Att det tar tid att förstå. Mänskliga beteenden, hur man känner en människa, är också viktigt. Kanske tror man att man känner någon och det visar sig helt felaktigt. Vi har talat om det, återkommande, i bokcirklarna när vi talar om karaktärer som ter sig märkliga ur någons ögon. Hur är vi, egentligen? Är vi lika inför andra? Nej, förstås inte. Vi är olika i olika roller och vi är olika inför olika människor. 

Hittar hon sin syster? Vad har egentligen hänt? Vad vet vi om varandra? 

Ja, det låter som något att läsa, eller hur? 

A..    

#SpåravLiv #AnnikaTorstensson #bokfabriken  #Estonia  #Roslagensbokhandel   #VälkommentillNorrtälje  
isbn 9789178356478  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...