torsdag 28 oktober 2021

Julbord - magic vegan - Barbara Kjellström och Camilla Danilda


Älskar du julen, men vill ha växtbaserad mat på julbordet då är det här den perfekta kokboken för dig. Har du dessutom släkt eller vänner som rynkar på näsan åt vegansk mat kan du överraska dem genom att laga supergoda julrecept. 

Magic Vegan JULBORD innehåller tydliga och enkla recept för hemmakocken. Den klassiska julmaten har omvandlats till moderna växtbaserade recept som du med stolthet kan bjuda både inbitna vegetarianer och veganer på, men också dem som i vanliga fall äter kött. Här får du lära dig att göra skärgårdsaubergine, rulla juliga vegobollar, slå ihop en hemlagad rödbetssallad med äpple, griljera senapsinbakad kålrot, laga krämig Magic Jansson, göra kryddiga ostar som går att hyvla, baka saffranskaka som passar dessertbordet och mycket mycket mer. 

Maträtterna är testade och godkända av både barn, ungdomar och vuxna som antingen är veganer, vegetarianer, flexitarianer eller köttätare. 

Magic Vegan JULBORD innehåller mängder med gröna recept som passar ett modernt julbord. Här finns allt från välkomstglögg till den söta och avslutande konfekten.


Jul är en firandetid, en samvarotid och en vilotid. Det är också en tid för stress och vånda. För att vi är och tycker olika och att det krockar ibland. Det finns mycket tradition över julen. Många vill ha det som det alltid har varit, med skinka, köttbullar och sill. Men, tiderna förändras och människor ser andra värden. 

Jag önskar att vi kan se julen som en reflektionstid. För lugn och ro, med måttlig lagomhet och samvaro där omsorg råder. Vad gäller maten önskar jag äta med måtta, med lugn och glädje och med sådant som gör mig gott. Mig gott - är till exempel växtbaserade varor eller varor som inte kommer från döda djur. Jag vill inte heller att det ska se ut som det är kött. Jag vill att min tallrik, där det växtbaserade är tydligt växtbaserat, inte en alternativ bild av köttet. Jag vill se att det är växtbaserat, inte behöva tro på vad någon säger. Bilden är viktig. Vi äter också med ögat. 

Julbord - magic vegan - är en julbordsbok med recept från växtriket. Härligt veganskt, vackra bilder och härliga recept. Här finns förrätt, varmrätt och efterrätt. Här finns välkomstglögg, småtugg, nyttigheter och godis. Här finns underlag till en magisk buffé, där vi själva kan välja det vi önskar. Stort och smått, en bit här och en bit där, ger möjlighet till många härliga smaker, fantastiska färger för ögat och kanske också en nödvändig långpromenaden med den du tycker allra mest om. 

Sju klassiska turer. Det står för välkommen, smått, kallt, lite eftersmak och särskilt gott. Det står för en lång måltid med många samtal. Ingen hets och ingen stress. Låt oss vandra sakta genom dagen och måltiden. Eller låt oss sprida den över flera dagar, njuta igen och igen. Snart är det glöggtid. Varför inte börja öva på recepten och tilltuggen redan nu? Det är dags att göra sig redo, eller hur? Inte som oro och stress, utan som glädje för allt gott vi har omkring oss. 

Njut dagens som den bästa! 

A..


#Julbord  #magicvegan - #BarbaraKjellström och #CamillaDanilda  #isabergförlag  #roslagensbokhandel  #välkommentillbokhandeln  #välkommentillnorrtälje  #adventstid  #sjuklassiskaturer  




* På spaning efter den tid som flytt - Marcel Proust - finns just nu i antikvariatet - en trappa upp i bokhandeln. För dig som traktar efter hela den unika serien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...