fredag 29 oktober 2021

Belarus, ett land i vår närhet...


Lundströms bokradio talar om Belarus i ett program som har sänts i april 2021. Programmet går att lyssnas på via Sveriges Radios hemsida. Den belarusiske poeten Dmitrij Strotsevs intervjuas och hans poesi - Belarus omkullkastat - finns i vår bokhylla i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Den bör onekligen nå fler läsare. Det är ett mycket lyssningsvärt reportage, tycker jag. 

Programmet hittas här:  https://sverigesradio.se/lundstromsbokradio


På tisdag den 2 november 2021 har Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje ett samtal om demokrati, diktatur och ickevåld. Vi utgår ifrån boken Ett år i Belarus, som innehåller krönikor, artiklar och poesi från belarusiska författare, översättare och poeter. Den är utgiven av Svenska PEN och bokförlaget Atlas och är stark läsning. Att vårda rätten till mänskliga rättigheter är verkligen viktigt. Att få tala, utöva kultur, rättvisa rättegångar, frihet från våld, mm, är verkligen av vikt. Pressfrihet och yttrandefrihet är onekligen viktigt. 


Inbjudan till vårt samtal hittas här:

https://bokbloggerskan.blogspot.com/2021/09/demokratiska-samtal-tisdag-2-november.html


Programmet, boken och samtalet rekommenderas för dig som intresserar dig för samhällsfrågor och ickevåld. 


Vill du vara med i vårt samtal på tisdag och har helgen fri för läsning och reflektion, så har jag boken i bokhandeln. Titta in i bokhandeln, för ett prat om boken, samtalet och projektet "Demokratiska samtal". 


Anette Grinde

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

tfn 0708 905 731



#demokratiskasamtal #ettåribelarus #roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje #sensusnorrtälje



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...