torsdag 26 mars 2020

Unik. Viktig. Fantastisk.

Det är personen i gruppen som är viktig. Du. Det är personen i gruppen som är viktig för gruppen. Utan den, du, så är vi andra ingenting. Jag upplever personerna i våra gruppen som oerhört viktiga för gruppen och dess väl. Varje person är unik, viktig och fantastisk.

Jag ser nu att människorna inte förstår hur viktiga just de är för samtalet. Samtalen blir fantastiska - för att den unika personen är där, du, ja, just du. När du väljer bort att delta så blir gruppen sämre. Den kan t o m falla sönder. Det beror på unika personer, sammansättningen och det beror på dig. Det beror på dig som bryr dig om, engagerar och deltar.

Det är förstås helt ok att stanna hemma om du är sjuk, orolig för viruset för dig själv eller för andra - men det är inte samma sak som att inte delta i en grupp där du spelar stor roll. Det är en riktigt stor skillnad.

Vi möts, samtalar, funderar, byter tankar, möts av nytt, utvecklas - med mera. Det gör vi för att du är med. Är du inte där, blir det avsevärt sämre. Det kanske inte blir något alls.

Igår träffades vi. Gruppen var kraftigt decimerad. Viktiga personer var inte där, kanske förstod de inte sin viktiga roll. Antagligen förstod de inte sin viktiga roll. En person deltog per videolänk. Hon satt lugnt tillbakalutad i en skön fåtölj, utan baciller eller virus, utan oro, utan att behöva gå eller åka buss eller möta andra. Hon hade bild, hörlurar, sin bok och vi fick ta del av hennes kunskap, tankar och vi upptäckte massor som vi andra inte hade sett. Ren magi, säger jag. Ja, ren magi.

Hur får jag dig att förstå hur viktigt ditt deltagande i samtalet är? Nej, vi vill inte att du kommer (rent fysiskt) om du bär på smitta eller är orolig. Nej, vi vill inte pressa dig att vara här - i rummet - om du inte vill, men vi vill höra din röst, dina ord, dina tankar om boken. Vi vill också att du deltar i bokval, funderar över tiden för mötet och sånt som spelar roll för gruppens väl. Låt inte rädslan få dig att avstå deltagande - du spelar så himla stor roll för allas vårt väl.

Ja, var och en gör sina egna val. Till glädje eller sorg för andra. Jag kan inte tvinga någon, men jag kan be och hoppas att var och en förstår hur mycket det betyder att de - var och en, du - deltar i samtalet.

A..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...