måndag 16 mars 2020

Behöver du en bok, så ordnar vi det...


Bor du i centrala Norrtälje och behöver en bok men inte kommer ut själv? Hör då av dig, så försöker vi ordna det.
  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. (Ja, det är lättare sagt än gjort, men smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. Det är ändå en bra grej att försöka.) 
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten. Ofta, ja, lite nu och då. Minst 20 sekunder, sägs vara en bra regel. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före en måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Har du inte vatten, så använd handsprit. Eller tvärtom. 
  • Undvik kontakt med sjuka människor, visa särskild varsamhet i förhållande till de mest utsatta riskgrupperna. Ja, ibland kanske det är någon i ens närhet. Då kan det ju vara svårt att undvika. 
  • Stanna hemma om du är sjuk eller misstänker att du är smittad.. 
  • Hosta och nys i armvecketNär du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. De vill vi förstås inte ha dansande genom luften. Kanske lär vi oss nu att inte nysa och hosta rakt ut i luften? Också det kan vara svårt att låta bli, men visst lär vi oss i dessa tider?
  • Praktisera en-meters-regeln, d v s håll din distans. Ibland är det svårt att veta om man är sjuk. Visa varsamhet om andra och om dig själv, genom att hålla dig på lite lagom håll från andra. En meter eller två kan vara en bra gräns, vill jag tro.  

Behöver du en bok, så ordnar vi det även om du är sjuk eller orolig för möten. Hör av dig, om du inte kan själv, vi kanske kan bistå i detta! Lev livet, ständigt med omsorg i tanke och handling. Avstå rädsla. Visa varsamhet om er själv och om varandra.

Bokhandeln nås på tfn 0708 905 731 eller mail;  info (snabel-a) roslagensbokhandel . se

A..

Mer information om samhällsviktiga funktioner som vet mer om Corona-virusets hantering hittar du på Krisinformation (MSB) eller Folkhälsomyndighetens webb. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...