måndag 16 mars 2020

Tack, för att du bidrar till den som behöver dig - du kan göra skillnad

Just nu har de lokala små företagen i stadens centrum det väldigt tufft. Rädslan i samhället skakar om oss, men visst kan vi göra skillnad ändå?

Tack, för att du bidrar till de som behöver dig - du kan göra skillnad, både för den enskilda individen och för företagarna i bygden. Vi behöver varandra nu. Företagarna i den vackra lilla staden behöver dig nu, annars går de/vi under. Visst vill du ha butikerna, hantverkarna, restaurangerna och fiken kvar? Handla i de lokala butikerna, gör det även nu, vi behöver dig nu.

Håll distans. 
Tvätta händerna. 
Visa varsamhet i kontakter med andra människor. 
Stanna hemma om du är sjuk. 
Nys och hosta i armvecket. 
Håll distans.

Hjälp någon som har det tufft.

Njut av dagen! 


Handla lokalt!
För alla små butiker spelar du roll, varje krona är värdefull. I bokhandeln går det fint att handla i lugn och ro, vi har öppet. Vill du själv inte gå i butiken så låt oss veta vad du önskar så ordnar vi det. Bor du i de centrala delarna i Norrtälje, så kanske vi också kan se till att varan kommer hem till dig. Vi behöver dig. Vi och de andra små butikerna i stan behöver dig nu.

Fika lokalt!
Stanna hemma om du är sjuk, men annars rekommenderar vi dig att njuta av den friska luften. Gå en långpromenad och avsluta med en skön fikastund på det lokala fiket. Fiket och bageriet vill sannolikt fortsätta leva, och vi vill ju ha dem kvar. Håll goda avstånd avstånd mellan varandra och gå inte in där det är knökafullt, välj då ett annat fik. Vi har flera fantastiska fik i vår lilla stad - de behöver dig nu.

Engagera skomakaren, sömmerskan och tapetseraren i den lilla staden.
Låt stadens skomakare, sömmerska och tapetserare få fullt i kalendern. Laga, sy om, sy nytt, klä dina stolar eller klä om den vackra soffan. Ja, det gäller alla små hantverkare och tjänsteleverantörer. Beställ de jobb du behöver. De behöver dig nu.

Avstå avbokning av dina andra tjänster.
Tjänster som fungerar, där människor är friska och står till tjänst; använd mötet. Om du absolut inte vill eller kan nyttja tiden just nu; flytta tandläkarbesöket, konsultmötet, massagebokningen, konferensen, hotellvistelsen eller vad det nu månde vara - flytta besöket en kort tid framåt istället för att avboka. Avstå avbokningen - de behöver dig nu.

Besök din lokala restaurang.
Ät på restaurang, beställ avhämtning eller nyttja befintlig hemkörning om du inte själv kan. De lokala restaurangerna behöver dig nu. Håll goda avstånd mellan varandra och gå inte in där det är knökafullt, välj då en annan restaurang. Vi har flera fantastiska restauranger i vår lilla stad - de behöver dig nu.

Semestra i din egen stad och nyttja kulturen i de mindre sammanhangen
Nyttja de lokala arrangemangen. Gå till din bokcirkel, lyssna till musiken, samtalet eller teatern i det mindre sammanhangen, vandra i skogen, följ med på fågelutflykten eller anslut till löparturen. Håll alltid distansen. Ta in på det lokala hotellet eller vandrarhemmet, njut av din egen stad. De lokala arrangörerna och företagarna behöver dig nu.

  • Håll distans. Undvik trängsel. En-meters-regeln är en bra regel, men den kan omvandlas till en två-metersregel om det känns tryggare. Det är bra om du håller den regeln oavsett var du befinner dig. Håll distans. 
  • Avstå handhälsning, kindpussar och kramar. Hälsa med ett glatt leende och en vacker vinkning. 
  • Tvätta dina händer. Tvätta dina händer ofta, ja, igen och igen.
  • Visa omsorg och varsamhet om din nästa. Ta inte i hand, nys inte mot dina medmänniskor, kramas inte, besök ingen om du är sjuk eller tror att du är smittad av något elakt virus. 
  • Stanna hemma om du är sjuk. Hör av dig till en vän, en närstående eller en krishjälpsgrupp, om du behöver hjälp - eller om du vet någon som behöver hjälp. En privat/allmän krishjälpsgrupp finns i Norrtälje - hittas på Facebook. Kommunen bör förstås annars veta hur den samhälliga krishjälpen kan stå till din tjänst.
  • Nys & hosta i armvecket, när du måste. Ja, även hemma, som god träning
  • Var inte rädd - låt inte paniken blomstra i samhället.
  • Håll distans. Distans gäller förstås även i kön i en butik. Visa varsamhet mot andra genom att alltid hålla dig på lagom håll. 

Välkommen till bokhandeln. Det går också bra att ringa eller mejla. 

A..#vågahandla  #roslagensbokhandel  #Norrtälje  #handlalokalt  #visavarsamhet  #hålldistans 

Följ alltid #krisinformation på krisinformation.se och lyssna till Folkhälsomyndigheten och MSBs råd! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...