lördag 14 mars 2020

Vill du ha kvar din lokala bokhandel i morgon, så måste du förstås handla i den också idag.

Det är inte rimligt att tro att människor inte behöver böcker från bokhandeln. Det är inte rimligt att tro att människor inte vill ha kvar de lokala små butikerna i vår centrumkärna. Det är inte rimligt att tro att det är därför det plötsligt är betydligt lägre trafik i butiken. Det oroar, att "publiken uteblir",  eftersom vi förstås inte har marginaler för sådant. Vare sig bokhandeln, klädaffären, caféet eller restaurangerna har marginaler för sådant. Ja, antagligen inte resebyrån heller.

Det är däremot rimligt att tro att den plötsliga förändringen beror på oron for Corona-viruset som härjar i samhället. Vi vill inte krascha för att viruset härjar i vårt land. Vi ber dig därför om uppmärksamhet. Det är du som gör skillnaden, du och alla dina läsande, fikande och ätande vänner. Visst vill du ha kvar butikerna, caféerna och restaurangerna i den lilla staden?

Ni är varmt välkomna till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Här är ingen trängsel och det går bra att hålla sig på håll från andra kunder. Vi praktiserar gärna en-meters-regeln här, vi behöver inte kramas och vi behöver inte ta i hand. Vi avstår också gärna från att hosta och nysa på varandra. Vi månar om varandra här. (Ja, det gör man förstås överallt).

Vi har öppet som vanligt och bistår gärna med råd och tips om böcker. Vi har också rea på många varor. Titta gärna in i butiken. Tack, för att du handlar i butiken.

Om ni inte vill komma till butiken, så hjälper vi er gärna ändå. Vi tar gärna emot era beställningar per mail eller telefon - alla dagar i veckan. Vi nås på tfn 0708 905 731 eller via mail; info @ roslagensbokhandel.se  - bor du i centrala Norrtälje kan vi leverera till din dörr. Bor du längre bort så kan vi posta till din brevlåda. Låt oss veta hur vi kan stå till din tjänst.

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje är en oberoende/fristående bokhandel, vi är inte en del av en kedja. Vi är en enstaka butik, utan särskilda muskler och kämpar hårt för att butiken ska kunna finnas kvar. Vi försöker stå på egna ben, med allt plus och minus som detta innebär. Vi servar dig gärna, mycket gärna. 

Ja, vi vill gärna finnas kvar som bokhandel även efter denna kris är överstökad, men vi behöver ditt stöd. Vi behöver helt enkelt att du fortsätter att handla i butiken, både nu och sen. Hur kan vi hjälpa dig, så att du handlar i din lokala butik?

Jag måste säga som väldigt många andra bokhandlare - och vanliga små butiker - just nu; Vill du ha kvar din lokala bokhandel i morgon, så måste du förstås handla i den också idag.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...