torsdag 17 oktober 2019

The Mars Room - Rachel Kushner


Idag skriver Lotta Olsson om The Mars Room på DN.se  Hon skriver;  - Rachel Kushners hyllade ”The Mars room” är en roman, men känns mer som en dokumentär berättelse om en verklighet som sällan syns i dagens värld.

Jag är benägen att hålla med om det hon skriver i artikeln. Det är ruggigheter och det är verkligen som en dokumentär berättelse. Människor förhållningssätt till andra, våra olika världar och hur detta kan uppkomma och finnas - är förundrande och lärorikt. Ja, fasansfullt och vedervärdigt orättvist också. Det är förstås tryggt att konfronteras med andras världar i bokens form, men ändå. Jag kan bara stänga när jag inte orkar mer, men det kan förstås inte de barn och vuxna som finns här. De måste försöka hur hopplöst det än ter sig. Den här boken är läsvärd och viktig, tänker jag. Vi har läst och läser den i bokcirklar i bokhandeln och vi talar t ex om kriminalvård, varför man mördar, vad ett övergrepp är, kvinnors och mäns situation, vad som får oss att trilla över kanten, föräldrars ansvar, vårt eget ansvar och vår möjlighet att hantera livet när vi är placerade i ett fack som är svårt att bryta sig ifrån. Ja, ni vet eller hur? Eller vet vi, verkligen? Jag tänker att det tål att talas om, igen och igen.

Här hittar du Lotta Olssons recension. Boken hittar du förstås i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.  Och det vi skrivit förr om boken i den här bloggen hittar du här.

Ses vi idag?

Anette Grinde
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i NorrtäljeGod Morgon Roslagen - varsågod att lyssna när bokhandlerskan i Norrtälje talar! 😌 

Radio Roslagen 20191011 God Morgon Roslagen. Programledare Carina Widlund talar med bokhandlerskan Anette Grinde från Roslagens bokhandel vid lilla torget i Norrtälje  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...