fredag 25 oktober 2019

Beppe & farfar - Björn Augustson & Johanna ArpiainenBeppe & farfar

Författare: Augustson, Björn
Illustratör: Arpiainen, Johanna Formgivare: Sjödelius, Johan

Barn 6-9 år.

Ljuvliga barnböcker. Fantastiska barnböcker. Det är härligt med barnböcker som hanterar viktiga frågor.

Beppe mamma ska resa bort och han ska bo med sin farfar under tiden. Han tycker om sin farfar och vill gärna, men när mamma har åkt är han jätterädd att hon inte ska komma tillbaka. Oron gnager i honom. Hans farfar förstår, och gör sitt allra, allra bästa för att det ska bli bra.

De pratar, de hittar på superbra grejer med Beppes kompisar, de ringer mamma, de leker, fika, pratar och busar. Ja, det blir verkligen riktigt bra och Beppe blir härligt glad när mamma kommer hem igen.

Det här är fin kapitelbok som barnet antingen kan läsa själv eller som kan läsas tillsammans med en vuxen. Det finns många saker att prata om här, som t ex farmor och pappa som har dött och finns i stjärnhimlen, Beppes höga torn till stjärnhimlen, oro, kamratskap, mammas jobbresa, kompisar och deras gemensamma bus, lugn och ro, rädsla, funderingarna som poppar upp i huvudet, olika generationer, med mera. Man kan också prata om de fina illustrationerna.

Ja, det här är en fin bok att läsa och prata om. Den passar för barn som nyligen börjat läsa själv eller för familjer där man gärna läser tillsammans. Till föräldrar, vuxna vänner eller far- och morföräldrar rekommenderas den här boken, för prat med de funderande barnen.

Pepp för alla fina barnböcker. De gör mig glad långt in i själen.

Varmt välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Barnboksavdelningenen hittas längst in i butiken.

A.. - - - - förlagets beskrivning av boken - - - - 

Beppes mamma ska resa bort och Beppe ska få vara hos farfar över helgen. Beppe älskar att vara med sin farfar, men plötsligt börjar Beppe tänka på det där hemska Tänk om mamma inte kommer tillbaka? Att det blir precis som med pappa?

Farfar förstår precis vad Beppe tänker. Tillsammans minns de både pappa och farmor, som numera tittar på dem från stjärnorna. Och med hjälp av bästa kompisarna Isabel och Joel, lyckas farfar ge Beppe en helg han aldrig ska glömma.

Beppe & Farfar är en varm bok om vänskap, saknad och rädslan att förlora någon man tycker väldigt mycket om. Boken är rikt illustrerad av Johanna Arpiainen och en fin högläsningsbok att läsa tillsammans, men också en lättläst kapitelbok för den som nyss lärt sig läsa själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...