onsdag 9 oktober 2019

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje idagVälkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje idag.

Vi har specialpris på utvalda böcker i det östra rummet i butiken (längst in).

Vi har också väggkalendrar, anteckningsböcker, pussel, pysselböcker och Scouternas adventskalender.

Imorgon - torsdag 10 oktober - kl 1730 har vi en föreläsning - där Hans Grytter pratar historia. Missa inte det!

A..


-----


Torsdag 10 oktober kl 1730 - Bokprat med Hans Grytter - Historien om Adrian Balk (och annat som hör historia till).

Den unge soldaten Adrian blir inkallad till Lantvärnet 1808. På kort tid tränas han tillsammans med sina kamrater för att möta ryssen. I Historien om Adrian Balk får vi följa hans vedermödor.

Boken bygger på författaren Hans Grytters mångåriga historiska forskning. Grytter bor stora delar av året i den norra delen av skärgården. Där har han hämtat inspiration i mer än 50 år. Napoleon är i full färd med att omskapa den europeiska kartan, politiskt och geografiskt. Finland förloras till Ryssland. Kärlek och drömmar förträngs av fattigdom, sjukdomar och bråd död. Sverige är på väg att upplösas som nation. Mitt uppe i detta krig i mars 1809, genomförs en revolution i Sverige. Kungen störtas och en ny författning skapas.

Handlingen utspelas till stor del i Stockholms norra skärgård. Vaxholm, Furusund, ön Asken i Furusundsfjärden, Håtö och Norrtälje med omnejd. Krigsfartyg passerade och styrkor patrullerade denna del av Stockholms skärgård. En viktig stridslinje var den mellan Åland och det finska fastlandet.


Vår tanke är att hålla kvar fri entrén till bokpraten, ja, men vi ser gärna att du köper en bok eller tre i samband med bokpratet. Köp gärna boken som författaren talar om - och/eller en annan bok i butiken. Vi har ett stort utbud både på såväl inbundna som på pocketböcker. Utan bokköp i bokhandeln kan vi förstås inte fortsätta att hålla bokprat - eller ens hålla butiken öppen.

Hör av dig till bokhandeln och berätta om/att du kommer - för rätt antal stolar och möblering av lokalen.

Det är du, som kund, som gör skillnad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...