lördag 6 augusti 2022

Tack, till alla fantastiska människor. Ni tillför glädje till min själ.

Lördag 6 augusti 2022.

Härligt, härligt. 

Först kom John Swedenmark med vänner. Charlotte Jung, Eva Ribich, Jonas Brun och John Swedenmark är poeter, översättare, skrivande och tänkande varelser. De kom till bokhandeln, läste och visade sin poesi, talade med oss, med varandra och tillsammans. Det var genomtänkt, magiskt vackert. Tack, John, för härlig stund. Tack till dig och dina fantastiska vänner. Min själ blir glad av sådana som er. Tack. Varmt välkomna tillbaka. 


Sen kom vår återkommsnde  lördagspoesi, som är en del av bokhandelns demokratiska samtal. Det är en plats, en scen, ett tema, med respekt, glädje och hänsyn. Ulf, Erik, Catarina, Höken och Rolf fick ordet, läste sin egen poesi på temat: Välj glädjen. Kan alla välja glädjen, eller är det en särskild konst? Det var härligt, roligt, peppigt, kanske också ont, krasst och förstås olika att höra var och ens text, som kan lyssnas på på bokhandelns instagram. (Bortse från den usla filmstarten, tack.) 

Tack. 


Tema till septembers lördagspoesi är: att längta. För er som vill läsa, anmälan till bokhandeln senast fredagen före lördagspoesin, gärna tidigare (eftersom många undrar). Att längta! Jag längtar. Välkomna! 


Tack till Joakim som filmat (alla poesitillfällen på sistone). Tack, tack, tack! 


Skulden för starten av filmen ska helt läggas på bokhandlerskan. K som i klant. :(  

(Ja, det ok att klanta sig lite sådär ibland.)


Tack, till er, alla fantastiska människor. Ni tillför glädje till min själ. 


A.. 

Länk till poesin 6/8-22:
 https://www.instagram.com/tv/Cg6yKOYsu1Y/?igshid=YmMyMTA2M2Y=


#lördagspoesi #poesilördag #augusti #september 

#demokratiskasamtal  #norrtälje #roslagensbokhandel #kulturtorget  #platsendärsamtalförs  #vädergudarnavarnådiga  #väljglädjen #attlängta  #solbeställd 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...