måndag 1 augusti 2022

Praktikplats ledig i bokhandeln...

Bokhandlerskan är vaken. Hon sorterar böcker och smsrappoterar till kundbeställare. En arbetsdag är rolig och fantastisk, men kanske kan den bli ännu roligare och utvecklande om jag hade en praktikant till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje som ville utveckla och utvecklas, göra nytt och stordåda tillsammans. Som t ex i utbildningspraktik, läropepp  eller arbetsträning. Eller som i att lära sig en ny plats eller bransch. Det vore skoj, tycker bokhandlerskan. 

Vi kan vara en, två eller flera praktikanter, det ena behöver inte utesluta det andra. En som arbetstränar i antikvariatet, gör stordåd med sortering och register. Hjälper kunder att hitta pärlorna i skattkammaren, belägen en trappa upp i bokhandeln.


En som vill arbeta med kulturen i bygden, vara spindel i verksamheter och knyta fler kontakter verksamheter emellan. Bokhandeln vill vara en kulturplats, vi samarbetar gärna. En spindel som vill just det, vore fint. 


En som utbildar sig inom marknadsföring, vill utforska och peppa fler ska att upptäcka Lilla torgets som viktig kulturplats och göra oss kända på varje gata i hela kommunen. Det är fortfarande många som inte sett att vi finns, trots att bokhandel legat här i typ 30 år. Det finns en marknadsföringsbrist här, alltså. Kanske är du en sån som kan råda bot på det? 


En som vill peppa ungdomar att skriva poesi eller andra texter. Och få dem att framföra detta på en scen där andra lyssnar. 


En som vill lära sig branschen. Om alla vad, hur och varför. Kanske kan vi sen tillsammans starta en bokhandel till på annan ort? Eller höja den här till nya bredder. Visst behövs det fler bokhandlar runt om i landet? 


En som vill arbeta med kultur, sett från en ideell förenings håll, där alla får plats. Där ekonomin inte spelar roll, där ingen behöver tänka att hen har råd eller inte. 


Eller varför inte en som vill skruva bokhandlerskans tankespår i en annan riktning som hon inte tänkt förr?


Nån kanske vill arbeta två timmar om dagen eller 7 timmar eller 12. Eller en till sju dagar per vecka. Huvudsaken är att du är du och att just du vill.För viljan är kanske ändå viktigast av allt.


Säg, bara säg, skriv, besök eller ring och boka en tid för prat. Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. 


Gör slag i saken, vetja! Just det kan kanske vara det som höjer dig mer - om du vill, om du orkar, om du är pepp på kultur och mer. Jag är öppen för vem du är och vad du vill och vad vi kan göra tillsammans. Vem är du? Vad vill du? 


Anette Grinde 🏃

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

Tfn 0708 905 731

Mail: Info 😏 roslagensbokhandel. se#komsikomsi #nyttjobb #praktikplats #roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje #kulturiroslagen #kulturtorget #lillatorget #skattkammare #AntikvariatetNorrtälje #entrappauppibokhandelnInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...