lördag 6 augusti 2022

Guldkorn. Bodil Jönsson.
Bodil Jönsson blev vän med svenska folket i och med TV-programmet ”Fråga Lund” där hon svarade på kluriga frågor om fysik. Inte långt senare utkom hennes ”Tio tankar om tid”. 

Utöver sin vetenskapliga produktion har hon skrivit ett tiotal böcker som vänder sig till den breda läsekretsen, på teman som samtid, stress och arbete. Hon har kommit att bli en av våra mest folkkära föreläsare, upplysare och författare.

Guldkorn är just vad det låter som. En vacker presentbok med Bodils bästa tankar, som alltid tätt sammanflätade med Robert Nybergs träffsäkra illustrationer. En del av boken är också nyskriven och handlar om de senaste åren som passerat. År där pandemin förstås haft en oerhörd inverkan på våra liv och vår vardag. Det är förstås något som inte gått Bodil Jönsson förbi.Boken finns på bokvalsbordet till våra bokcirklar. Vill du vara med i en bokcirkel där vi läser, funderar och samtalar om en bok som alla i gruppen har läst. Det leder till nya upptäckter, härlig läsning och många fina samtal. 


Gruppen består av max sju läshungriga och samtalsglada människor. Vi möts en gång var fjärde vecka för samtal om en bok som alla i gruppen har läst. Vi avslutar vårt möte, som tar ca 1 ½  timme, med att välja en ny bok. 


Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...