fredag 17 juni 2022

Tack, Roslagens Sparbanks stiftelser


Jag vill tacka alla er som varit involverade i Norrtälje litteraturfestival 2022. Jag vill tacka er som har lagt tid och lust, engagemang och glädje på festivalen som kopplat till barn, unga och vuxna ur olika perspektiv. Medel från Roslagens sparbanks stiftelser hade fokus ungdomar och har lagts där. Vi tackar Roslagens Sparbanks stiftelser mycket stort för det bidrag som gavs. Det kom väl till pass.


Detta var första gången vi genomförde evenemanget. Det finns utvecklingspotential till kommande år, jag tänker att vi kommer att tänka; mer och större. I projektgruppen talar vi om att börja redan i höst, med att bjuda in till ett möte med skola, fritidsverksamhet, mm i september. Jag tänker också att det här blir en återkommande evenemang i vår stad, där litteratur och kultur ger mer för fler. Tillsammans är också vårt måtto;  ju fler som deltar och arrangerar, desto mer har vi att ge till våra medmänniskor i bygden. Ringar på vattnet är ju en god grej. 


Jag vill tacka alla barn och ungdomar som satt sig ner och tänkte tankar kring text, format och skrivit och klistrat ord med allvar och glädje. Det var en fröjd att se hur koncentrationen skapade lugn hos ungdomarna, hur stöket la sig i själen och hur orden och meningarna växte fram på pappret de hade framför sig. De som dessutom vågade ställa sig med en mikrofon och orda ut över torget höjde sig själva till en nivå som många aldrig skulle våga. Det är något av det största någon kan göra; skriva och tala inför andra. Ta sig ton och låta rösten höras över nejden. Det är en möjlighet som är väl värd att fånga. Jag är tacksamt glad för varje människa som tar sig modet att våga.  Tack, till alla barn och ungdomar som kom. Det är lust och glädje stor att se bubblande skratt och djup koncentration råda. Tack. 


Tack, till Kulturgruppen Kulturtorget, Mångfald Tillsammans, som bidrog med ideell kraft, goda tankar och gott arbete, både i tankearbete i vår planeringsfas, genomförandet och i efterföljande samtal med ny klokskap för kommande år. Tack, Cafe Rekommenderas som satt med vid planeringsbordet. Tack, Svenska kyrkan som bidrog med ungdomars text. Tack, Norrtälje bibliotek som bidrog med skrivarkompetens. 


Summa summarum. Det gick bra. Nästa år gör vi mer och större. Ja, vi arbetar gärna med ungdomar i våra projekt. 


Tack. 


Anette Grinde tfn 0708905731 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i NorrtäljeInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...