onsdag 8 juni 2022

11/6-22. Eva Gottfridsson signerar sin bok Fälttävlanslägret (9-12 år)


Eva Gottfridsson. 

Fälttävlanslägret, första delen i serien om Ali och Dagge (9-12 år). 

Boksignering lördag 11/6-22, kl 1200-1400

Eva Gottfridsson skriver för unga läsare som gillar hästar. Hennes eget hästintresse började med gotlandsruss när hon var 4-5 år. Sedan dess har hon ridit på ridskola och haft egen häst. 

Boken om Ali och fjordhästen Dagge är den första i en serie om Ali och hans kompisar Bojan och Kalle. Förutom allt som har med hästar att göra, så tycker Eva att det är intressant med den gränsöverskridande kamratskap som ofta uppstår runt hästar. Ålder, kön eller var man kommer från blir oviktigt när man har ett gemensamt intresse.

Ali ska åka på fälttävlansridläger med sina kompisar Bojan och Kalle. Trots att de har ridit på ridskola i tre år har det tagit ganska mycket övertalning innan deras föräldrar gått med på att låta dem åka. Alis föräldrar tycker det låter farligt, Bojans föräldrar (eller åtminstone pappa) tycker att ridning är en tjejsport och Kalles pappa kan inte komma över sin besvikelse att ingen av hans barn vill spela fotboll trots att han är fotbollstränare. Men nu ska deras dröm till slut gå i uppfyllelse!

Grabbarna har tittat på otaliga youtube-klipp med världseliten och deras ädla hästar, så besvikelsen blir stor för Ali när lägerhästarna delas ut och han inser att hans partner under de närmaste tio dagarna är en norsk fjordhäst. De andra försöker hålla sig för skratt.

Alis lägerupplevelser med Dagslys, även kallad Dagge, förändrar en hel del och det visar sig att det är dumt att ha fördomar!


Välkommen till Kulturtorget, platsen där samtal förs.#komihågtillkalendern2022  #välkommentillkulturtorget  #platsendärsamtalförs  #roslagensbokhandel  #norrtälje  #visitroslagen  #fälttävlanslägret #evagottfridsson  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...