fredag 13 augusti 2021

Utan pappa - Kristina Murray Brodin & Ida Salomonsson

Utan pappa - Kristina Murray Brodin & Ida Salomonsson

"Min pappa är död. Jag vet inte var han finns men varje kväll luktar jag på hans tröja. Jag har slagit sönder borgen han gav mig. Han hann aldrig lära mig cykla.

Ett barn sörjer sin pappa som lovade att aldrig dö. Mamman räcker inte riktigt till. Men en dag kan barnet och mamman både gråta och skratta tillsammans."


Utan pappa - Kristina Murray Brodin & Ida Salomonsson

Åhh, så sorgligt men ack så superviktigt. Sorg är en stark känsla, man måste verkligen växa ur den. Den här berättelsen gör verkligen det, låter pojken sörja för att sedan komma ur den. Både mamman och pojken sörjer pappan, men så småningom orkar de tillsammans igen. En viktig bok att läsa och samtala om där någon förlora någon. Kanske har en kompis förlorat sin pappa? Kanske barnet? Kanske pratar man om det för att det hänt någon annan. Ja, en barnbok kan behandla många frågor. Det här är en viktig sådan. 

Det är fint, även om ilska, sorg och tårar är tufft. Snart är glädjen, cykelturen och tillsammans med mamma tillbaka. De kan prata om pappa igen. De kan sakna men ändå ha roligt tillsammans.

Tack, Kristina Murray Brodin & Ida Salomonsson, för en fin bok. 

A..


😏

Fantastiska #barnböcker 3-6 år #Utanpappa med text av #KristinaMurrayBrodin & illustrationer av  #IdaSalomonsson finns just nu och sen i #Roslagensbokhandel #välkommentillNorrtälje  

#idusförlag ger ut många härliga och bra böcker. Vi tar gärna hem böcker därifrån om det saknas något i våra hyllor när du kommer till oss. Låt oss hjälpas åt att göra skillnad för barnens framtid, genom att köpa bra böcker för läsning - läsning i lugn och ro av dem själva eller tillsammans med en vuxen. Glöm inte att prata med barnen om deras läsning! Samtal gör skillnad. Alltid, alltid. 

Njut dagen som den bästa!

A..   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...