lördag 28 augusti 2021

Kristina Collén; Min mamma bor under en sten - 3-6 år

Kristina Collén;  Min mamma bor under en sten - 3-6 år


Hemma hos Siri är det bråkigt. Hon tycker att det låter som när det åskar och blixtrar. Siri tar sitt gosedjur Dino i handen, och så börjar de gå. Tillsammans tar de sig ut i det okända för att hitta stenen där mamma bor. På vägen möter de märkliga varelser. En del är onda, andra snälla. Vem ska Siri våga lita på? Min mamma bor under en sten handlar om starka känslor och sorg. Om när vuxenvärlden sviker och om att ha mist en förälder. Den handlar också om äventyr, att ge sig ut i ett fantasilandskap och upptäcka att världen inte alltid är en snäll plats att leva på, men att det också finns hjälp att få.


Det är fint med berättelser som berättar om mörker och livets svårigheter men där ljuset i slutet att tunneln tydligt syns och hoppet spirar. Det är ett riktigt äventyr i Min mamma bor under en sten, med oro och mörker, men som barnen klarar alldeles utmärkt. Det är lite mörkt och murrigt, lite skräckigt, men vi kan vara alldeles säkra på att det blir bra till slut. Det finns någon som hjälper när det behövs och barnen lär sig nya saker på vägen - det är fint att se och veta. Det är många fina illustrationer i boken med härliga detaljer, där känslor, skogen, situationerna och vädret riktigt känns. 

Ja, en fin barnbok. Tack, för att ni gör fina och tänkvärda böcker till alla viktiga små barn. Tack.
 
En bok för fantastiska barn i åldern 3-6 år. 

 

#minmammaborunderensten  #kristinacollen  #idusförlag  #roslagensbokhandel #barnböcker 3-6 år #välkommentillnorrtälje  #välkommentillbokhandeln  #läsbaraläs  #bokprat 






Kristina Collén;   Pojken i tornet - 9-12 år

Kristina Collén har skrivit Pojken i tornet, som är hennes fjärde barnbok. Pojken i tornet passar barn i bokslukaråldern 9-12 år. 

Boken handlar om Lydia som går med i en teatergrupp som ska sätta upp pjäsen Spöket på Canterville, när plötsligt ett gammalt teaterspöke gör sig påmind på teater. Boken handlar om den sköra tråden mellan barn och tonår, om att känna starka känslor när exempelvis vänner sviker. Men också om hur man tillsammans kan slå tillbaka mot inre och yttre spöken samt den första pirrande känslan av att vara kär. 



Kristina Collén
Alma och flyghunden Otto - 6-9 år
Alma och papegojmysteriet - 6-9 år
Mika & Mille Den magiska mobilen - 3-6 år
Pojken i tornet - 9-12 år
Min mamma bor under en sten - 3-6 år

Varmt välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje





Boksignering torsdag den 15 juli 2021 - kl 1300-1500
Boksignering lördag den 12 december 2020 - Kl 1200-1400.


isbn  9789176341353

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...