fredag 27 augusti 2021

Fakta om pappor - Oskar Kroon & Jenny Lucander


Fakta om pappor.

  • Författare: Kroon, Oskar
  • Illustratör: Lucander, Jenny

Vad gör pappor hela dagarna? Hurdana är de? Hur ska man handskas med dem? Ett samtidsporträtt av samspelet mellan pappor och barn. Oskar Kroon, vinnare av Augustpriset 2019, fångar i sin första bilderbok med perfekt gehör och lakonisk humor barnets underdog-perspektiv och genomskådande blick. Illustrerad av Jenny Lucander, som erhöll Nordiska rådets pris 2020.


Hallå alla pappor! Här är en fantastisk barnbok om er och för er att läsa med barnen. Superfin, rolig och med härliga bilder. 

Hallå alla farmor och farfar, eller ja, faktiskt alla far- och morföräldrar! Här är en underbar bok att köpa till den son som nu är far, eller förälder. Den har en rolig och finurlig text, och har fina och roliga bilder. Det är en bok att läsa och skratta kring, ja, tala allvar om livet kring också. För det finns sånt i den därtill. Skoj, frukost, saker i vägen, en svordom och förstås någon som plockar upp efter den andre. Ja, den pratar om livet, rakt upp och ner. Den är fin, så missa den inte. 

Men, man kan förstås undra hur det ska gå med en pappa som sitter på spisen och lagar mat, med en unge högt uppe på en stege utan fallskärm. 

Jag mår gott på morgonkvisten när jag läser den. Det är helt klart en bok att läsa, igen och igen. Peppelipepp för underbara barnböcker, här för barn i ca 3-6 årsåldern. 


#faktaompappor  #vadgörpapporheladagarna. #oskarkroon. #jennylucander  #förlagetM ❤️  #barnböcker 3-6 år #superfinbokförbarnen  #Peppelipepp #bokprat 

 #roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #sensusnorrtälje #välkommentillnorrtälje  #kulturtorget. #kulturiroslagen #sagoläsning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...