tisdag 10 september 2019

Du tar den, Hedvig - Jennifer Wegerup & Valentin Schönbeck


Jennifer Wegerup & Valentin Schönbeck har skrivit/illustrerat Du tar den, Hedvig, som är en bok om vänskap, fotboll, om drömmar och om att aldrig ge upp.

Hedvig har fått världens bästa nyhet: hennes lag ska få åka på cup! Hedvig förbereder sig för att stå målvakt och tränar allt hon kan. Framför allt kämpar hon med att kunna boxa ut bollen åt sidorna och att alltid vara på tå och beredd på nya skott. Men en dag händer det som inte får hända! Vad ska Hedvig göra nu?

Ja, det här är verkligen en bok att läsa för barn i åldern 6-9 år. Den innehåller väldigt mycket - sorg, glädje, skador, lagkänsla, omsorg, vänskap och tävling. Att spela fotboll tillsammans med vänner är något väldigt viktigt, men det är också viktigt att se att det finns annat i livet. Ibland får man ta en paus från det som känns som det viktigaste av allt, för att det händer saker som hindrar. Men, om man bestämmer sig för att de ska går att komma tillbaka så kanske det gör det. Och ni vet, det där med kompisarna i laget - det är verkligen något som är superviktigt.

För Hedvig går det bra.

A..

---- -----
Instagramtaggar; #JenniferWegerup  #ValentinSchönbeck  #Olika förlag  #enriktigbokhandel  #Norrtälje  #bokhandeln  #barnbok  #barnböcker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...