onsdag 18 september 2019

Gynna din lokala butik - om du tycker att det är viktigt att den finns kvar!


Gynna gärna din butik, om du tycker att det är viktigt att den finns kvar. Utan glödande och inspirerande kunder i bygdens butiker, kunder som delar med sig av sin glädje och handlar i butiken - klarar de sig förstås inte. Det är du, som kund, som gör skillnad. Även det lilla gör skillnad, men det återkommande är avgörande och synnerligen betydelsefullt för butikens möjlighet att fungera på sikt.

I bokhandeln gillar vi läsare som handlar i den fysiska butiken. De gör skillnad för butikens överlevnad. Utan dig som handlar böcker i vår fysiska bokhandel kan vi inte fortsätta att finnas till. Det är just du som gör skillnad.

Vi gillar också er som deltar i våra läsecirklar, där människor läser själva eller i våra samtalscirklar där läsaren samtalar med andra om boken - i bokhandeln. Läsandet är utvecklande och samtalen skapar mer kring boken och gör boken bättre. Hur tänker vi kring boken, sakfrågorna, skrivsättet, språket, karaktärerna, miljöerna och associationerna? Hur håller vi reda på karaktärerna när de är många? Hur njuter vi och hur förfasas vi? Ja, vi talar om boken, utifrån gruppens och de enskilda deltagarnas reflektioner och upplevelser i läsningen. Hur gör boken och samtalet skillnad?

Bokhandeln tipsar gärna bygdens andra bokcirklar om böcker att läsa och prata om. Vi kan berätta om böcker med historiska ämnen, feelgoodkänsla, deckare, biografier och andra teman som kan skapa gott för samtalen i en bokcirkel. Vi utgår ifrån gruppens läsvilja - vad gillas och vad lämnar vi gärna därhän?

Vi arrangerar bokprat/föreläsningar ibland - också dessa förutsätter att besökaren köper en bok vid besöket. Vi har inga kulturstöd eller andra bidrag, vilket gör bokköpen till det som gör verksamheten möjlig. De är sålunda synnerligen viktiga hos oss. Vi tar ingen entréavgift vid bokpraten, men ser gärna att du köper en bok - helst förstås bokpratarens/föreläsarens bok, men annars en annan bok i bokhandeln. Vi har ett rätt stort utbud av böcker!

Den 10 oktober har vi en föreläsning i butiken - Hans Grytter berättar om sin bok som rör 1800-talskrig i Roslagen med ryssar som motpart. Den 7  november kommer Rose Tillberg Mattson och berättar om sin nya bok; Hotelldirektören är tillbaka. Rose Tillberg Mattsson är bosatt i Hallstavik och hennes första bok - Hotelldirektören - har uppskattats av många. Besök blogginlägg för respektive bokprat för mer information, som t ex dag, tid och plats. (Ja, tiden är 1730 - platsen är i bokhandeln och ja, vi önskar din föranmälan eftersom platstillgång och stolar behöver begrundas).

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...