söndag 8 september 2019

Brumfällan - Andreas & Emma Svalander


Brumfällan är en bilderbok med mycket text, passande för barn från tre år, men också placerad i ålderskategorin 6-9 år. Den innehåller inga särskilda farligheter för ett litet barn och kan läsas själv av ett barn som börjat läsa.

Historien handlar om musik, om hur pappan i familjen har ett särskilt musik- och ljudintresse och om teknikens under. Den handlar också om barnet som inte får röra den vuxnes prylar, hennes vånda och hennes vilja att hjälpa till fast hon egentligen inte får.

Pappans och mammans olika intressen, barnets nyfikenhet och vilja att hjälpa till att lösa problemet, kompisen och lite farligheter - ja, en fin text och härliga illustrationer. Här finns många möjligheter till samtal med barnet, t ex om teknikens och musikens värld, som är väl beskriven i boken. Vi kan också tala om vad man får, kan och inte får. Varför man frågar en viss kompis och inte en annan? Varför man inte får dansa, fast man så gärna vill och vad betyder egentligen mammas och pappas ja eller nej när de inte förklarar varför.

Brumfällan är en himla fin bok - ja, både texten och illustrationerna är riktigt fina. Den innehåller också information om hur tekniken mellan skivspelaren/cdspelaren och högtalarna fungerar, hur det hänger ihop. Boken är därför på sitt sätt både en fin sagobok och en faktabok.

Den är väldigt fin, ja, väldigt fin!

A..


--- nedanstående är förlagets beskrivning av boken ---

Var kommer allt brum ifrån? Har pappas fina stereo blivit sjuk eller är det någon som knaprar på stereons sladdar?

Lollo bestämmer sig för att lösa pappas brumproblem. Hon tar hjälp av sin kompis Albin och tillsammans bygger de en brumfälla. Kan de fånga in det som orsakar brummet?

I Brumfällan får du följa ett verkligt HiFi-problem. Boken är fylld med igenkänning för HiFi-entusiaster och deras familjer.

”Tänk om Brum, Sus och Brus egentligen är små monster och troll som bor i stereon.”

Funderingen poppade upp en mycket varm sommardag när Emma och Ida packade dagens ordrar vid packbänken på Svalander Audio. Bilden av de små trollen fastnade och redan vid lunchtid hade idén spritt sig till Andreas. Vi kunde inte låta bli att göra en bok om detta.

Andreas och Emma Svalander är gifta och har en dotter. De driver tillsammans företaget Svalander Audio AB, som är specialiserat på att sälja HiFi- och stereotillbehör via nätet. Emma växte upp med en mycket HiFi-intresserad far. Även om Brumfällan inte är självupplevd så finns det mycket igenkänning från Emmas uppväxt i boken.


---- ---- ---- 


#AndreasSvalander #EmmaSvalander #Emmagjort #brumfällan 
#Norrtälje #Enriktigbokhandel #roslagensbokhandel @asvalander  @emmasvalander
#bokbloggerskanblogspotse  #handlalokalt

Isbn 9789198477832

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...