tisdag 3 september 2019

Blod - Bengt-Erik Engholm & Jojo Falk


Hur känns det när du ser någon du tycker mycket om? Börjar pulsen dunka? Blir kinderna röda? Då är det hjärtat som pumpar ut blodet snabbare i din kropp.

Blodet är livsviktigt. Det fraktar näring och syre ända ut i fingertopparna, och det tar med sig sopor bort genom blodkärlen. Det största hjärtat som finns är stort som en bil och det minsta lika litet som ett riskorn. Ditt hjärta är ungefär lika stort som din knutna hand.

Blod är en underhållande och fint illustrerad bok, späckad med blodiga fakta för den vetgirige!

För barn 6-9 år - eller andra intresserade!

Här finns ord om hjärtat, hur det slår och varför. Eller om kärleken - för visst bor kärleken i hjärtat? Här finns ord om första hjälpen och om att ringa 112, och ja, mens, sår och mat också.  Ja, här finns faktiskt massor av smart information om blod, typ vad det är, hur man gör om det kommer utanför kroppen och vad det är bra för. Härligt vackra och färgglada illustrationer höjer texten till nya dimensioner.

En superbra och supersmart bok för glin som är tillräckligt stora för att fatta de viktiga grejerna med kroppen, typ 6 år och uppåt - ja, det går säker att vara 5 eller snart 5 också. En viktig bok att prata om med ditt barn eller ditt barnbarn.

Pepp för den!

Placeras i hyllan för barnfakta. Det blir väl bra, eller hur?

A..

Säg hej på facebook eller på instagram
Hitta Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje i de sociala medierna - gilla oss gärna och säg hej lite då och då. #blod  #Naturkultur  #barnbok  #kärlek  #hjärtat  #enriktigbokhandel #Norrtälje  #roslagensbokhandel Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...