fredag 1 mars 2019

Klara räddar pappa med korvmackan - Eva Edberg


Hur svårt är det inte att vara vuxen? Men, hur svårt är det inte att vara barn?

Klaras mamma ligger på sjukhus och hennes pappa har det tufft i livet. Hur mycket ansvar läggs på Klara, mest av henne själv, och hur kan hon klara av sina känslor i förhållande till sig själv, sina vänner och sin pappa?

Klara är ett utsatt barn. Hon har det tufft i livet. Hon har inte en sådan situation som barn bör ha - trygghet, lugn och med föräldrar i sin närhet som hon bor tillsammans med. Hennes mamma ligger på sjukhus och hennes pappa på en parkbänk.

Klara månar om sin pappa, vill hjälpa honom så han får mat i magen och så att allt är bra. Hon älskar honom. Men, hon vill inte att andra ska veta hur han är eller har det. Hon kanske skäms för honom, för hans missbruk och utanförskap. Hon är lojal, som ju barn är. Hon älskar honom, för han är hennes pappa.

Hon får med sig ont i magen, dåligt samvete och en väldig massa olycka när hon försöker hjälpa honom och när hon försöker dölja för andra hur det står till. Plötsligt kan hon inte dölja situationen längre, hon tvingas - av sig själv och med en lyckans glädje - till hans öppna armar när han står där och visar hela sin kärlek till henne. Då är svaret klart - han är bäst och allt det andra får vara som det är.

Den här boken - Klara räddar pappa med korvmackan av Eva Edberg - öppnar för samtal med barnen. Samtal om relationer, om föräldrar, om utanförskap, missbruk, lögner och vad vi alla betyder för varandra. Den här boken känns i magen. Det är en fin och viktig bok som visar vägen till det viktigaste av allt - att inte ljuga, att det är ok att älska den vi älskar och att vi måste låta barnen vara barn.

Missa inte samtalen här. Missa inte heller illustrationerna som onekligen gör skillnad. De känns.

Det finns väldigt mycket kärlek här.

A..

Barnbok 3-6 år
Idus förlag

Besök gärna vår facebooksida!
Besök gärna vårt instagram!
https://www.instagram.com/roslagensbokhandel/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...