måndag 18 mars 2019

Varm mjölk - Deborah Levy

Engelska Rose och hennes tjugofemåriga dotter Sofia har tagit sin tillflykt till en liten spansk by i den infernaliska sommarhettan. De söker specialisthjälp hos den okonventionelle doktor Gomez, för Rose som vissa dagar är förlamad, vissa dagar kan gå. Sida vid sida haltar Rose och Sofia fram genom tillvaron, ömsom i symbios ömsom i av-ståndstagande. Förförd av tyska Ingrid, sömmerskan med de silverfärgade gladiator-sandalerna, inser Sofia att hon måste söka upp sin far i Grekland för att förpassa uppväxtens spöken ur sitt liv.

Varm mjölk av Deborah Levy är en egensinnig och otämjd berättelse om en stark och kvävande mor-dotter-relation, om fysisk och mental förlamning, men också om svek, attraktion och självinsikt.


---------------------------
 


Vi läser boken i en av våra bokcirklar just nu, så vårt uppdrag är att läsa boken med samtalets ögon.

Hur sjuk är Rose? Är hon sjuk alls? Är Sofia också sjuk? Vem är egentligen doktor Gomez? Är han läkare eller en bluff?

Vad händer med Sofia och hennes relation till sin mor? Och till sin far?

Utvecklas hon under berättelsen? Utvecklas mamman under berättelsen? Blir de hjälpta - och i sådant fall hur och av vem?

Finns det något driv i berättelsen? På vilket sätt?

Gillar vi boken? Varför? Varför inte?

Till vem lämnar vi den vidare efter läsning? Kan du direkt se/känna att den passar någon i din bekantskapskrets? Följs den då av en hint, varning eller annat?

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...