torsdag 31 januari 2019

Zozo & hunden - Garp & Graaf


Zozo & hunden
Elina Garp & Moa Graaf
Olika förlag
2019
Isbn 978 91 88613 349

Boken har ett litet format. Den är för de små barnen, 0-3 år. Den innehåller huvudsakligen bilder men också lite text. Med betoning på lite text, ja, inte mer än 3-6 ord per uppslag.

Garp håller sig till texten och Graaf illustrerar.

Bilderna är färgglada, möjligheten för barnet - Zozo - är stora att utforska platser de finns på. hen får utforska själv, tillsammans med hunden som är med i leken. Zozo smakar, känner, luktar, pillar och fastnar. Snart finns hjälpen av en vuxen strax intill.

Zozo & hunden utforskar omgivningarna, busar och leker. De är tillsammans i leken, utforskar tillsammans. Som goda kompisar. Det är uppenbart att de gillar varandra.

Jag tänker att sagan kan återkopplas till barnens verkliga lek. Hur leker flickan eller pojken, som den vuxne här läser för, när hen leker ute? Hopp och skutt, smaka och gegga, känna och undra? Ja, det finns mycket i naturen i bilderna som kan återkopplas till barnen bus i leken, tänker jag. Det kan bli fina samtal med barnen, eller hur?

Olika förlag tänker till. När du har läst boken med ditt barn får du gärna berätta hur du tänker att förlaget, författaren och illustratören tänkt. Ja, det vore skoj att veta hur du och barnet som du läst för tänkte.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...