lördag 19 januari 2019

Att skriva


Att skriva är nödvändigt, ja, åtminstone att det finns människor som gör detta. Alla behöver ju inte vara fulländade skribenter eller författare, men det är förundrande vackert när det händer, att några är det och att de kan.

Nu är det dags att starta en skrivarcirkel i bokhandeln. Vi tänker oss att vi är 5-7 personer i gruppen, att vi skriver utifrån en gemensam uppgift - en ny uppgift vid varje möte - och att vi därefter samtalar om det vi har skrivit. Ja, vi upptäcker andras texter och diskuterar hur vi kan göra texter annorlunda, bättre eller om de rent av är fullständigt fulländande redan vid första försöket.

En uppgift skulle kunna vara att skriva utifrån en bild som finns i DNs pappersupplaga den 19 januari 2019. Bilden är fotograferad av Roger Turesson och föreställer Stefan Löfven (med flera) i glad skepnad och Jonas Sjöstedt med en relativt bister min.; vad ser du i bilden? Om du skulle skriva en berättelse om bilden - på ca en A4-sida - vad skulle du skriva då?

För att bli en duktig skribent är ett av tricken vara att läsa mycket, ja, läsa andras artiklar eller böcker och fundera kring dessa. Skrivandets konst lär vi oss alltså genom att läsa och skriva - och att tala om detta. En uppgift i cirkeln kan därför vara att läsa böcker och skriva reflektioner och recensioner om dessa. För att sedan tala om det vi har skrivit när vi möts.

Det du skriver kan komma att publiceras på bokhandelns blogg - men bara om du själv vill och är bekväm med detta. Skribenten avgör!

Hur ofta träffas vi? Ja, vad sägs om två gånger per månad? Alltså en gång varannan vecka. Vilken veckodag gruppen träffas bestäms när vi möts vid första tillfället. När; ca kl 1600-1800.

Kostnaden? Ja, cirkel är förenad med en kostnad som innebär att du köper ett bestämt antal böcker/månad (räknat i kronor) i bokhandeln. Vilka böcker du köper bestämmer du sedan själv.

Ja, visst fikar vi väl när vi talar i gruppen? Bokhandeln står för kaffe/te och gruppen roterar uppgiften om tilltugg.

Det är alltså dags för en skrivarcirkel i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Vill du vara med, så titta in i bokhandeln med din anmälan. Vi startar när vi är 5-7 personer på anmälningslistan! Vi nås också på mail; info 😊 roslagensbokhandel.se eller tfn 0708 905 731.

Anette Grinde


Vi samarbetar med
Sensus Studieförbund
i våra arrangemang i bokhandeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...