fredag 11 januari 2019

Little fires everywhere - Celeste NgSmå eldar överallt
Celeste Ng
Albert Bonniers Förlag
Svenska 2019 (mars)

Little fires everywhere
Engelska (2017)

Little fires everywhere finns nu i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Den svenska upplagan - Små eldar överallt - kommer i mars.

Celeste Ng är en amerikansk författare. Hennes första roman, Everything I Never Told You, kom ut 2014. För en novell, Girls at Play, vann hon Pushcart Prize 2012. Little Fires Everywhere är Ng.s andra roman.

Little fires everywhere berör frågor om tillfälligheter. Eller hur man försöker leva sitt liv så bra som möjligt med de förutsättningar man har. Och hur man puttas åt olika håll genom livet, för att omständigheterna gör så med det man har med sig i bagaget. I det ligger också vad andra gör och säger. Som föräldrar eller syskon. Det blir förstås inte lättare när man har ansvar för fler liv än sitt eget. Och en omgivning som lägger sig i på ett sätt man inte kunnat föreställa sig.

Läs den.
Låt oss veta hur du tänker kring fråga om det är så att man kan styra sitt eget liv eller om det är omständigheterna och tillfälligheterna som driver var och en framåt (eller bakåt).

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...