torsdag 24 januari 2019

Mumin - Det snöar i Mumindalen


Det snöar i Mumindalen är en finstämd berättelse om Mumintrollets sorg när vintern närmar sig Mumindalen och hans älskade vän Snusmumriken ska ge sig av söderut. Kommer Snusmumriken att sakna trollet lika mycket som han saknar Snusmumriken? Detta är en bilderbok med originalbilder av Tove Jansson.

Alfabeta förlag.
(3-6 år)

Mumingänget är något särskilt, eller hur?

Den här berättelsen handlar om vänskap. Om hur Mumintrollet är väldigt, väldigt ledsen för att Snusmumriken åker söderut när vintern kommer. Mumintrollet undrar om hans vän saknar honom, om känslan är samma/lika som han har själv.

Han får svar på sin fråga, han blir tröstad och känner sig väl till mods innan historien är över. Den obehagliga känsla han hade i början av berättelsen rinner av honom, saker faller på sin plats och allt blir bra till slut.

Visst ska man berätta för sina vänner hur mycket man tycker om dem? Visst ska man visa så att man förstår? Ja, det gör man i den här berättelsen. Man förklarar för den som är ledsen att det kommer att bli bra, att det kommer att ordna sig och den som farit sin kos har berättat att han kommer tillbaka.

Ja, visst mår vi bättre när vi har fått berättat för oss att det kommer att bli bra, att det kommer att ordna sig? Ja, det gör Mumintrollet här, i den här berättelsen som också har flera riktigt fina bilder av den fantastiska Muminfamiljen och deras vänner.

Boken finns i hyllan för bilderböcker längst in i butikens sydöstra hörn - och passar till de små människorna i åldersgruppen 3-6 år.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...