tisdag 15 januari 2019

Trollmor - Sara Gimbergsson


Trollmor
Sara Gimbergsson
Eriksson & Lindgren

Jag tänker att det var när mina barn var små som vi sjöng om Trollmor och de elva små trollen. Men, det skulle nästan kunna vara redan när jag var liten. Det känns nästan som om sången om trollen sitter i kroppsminnet.

Sagoboken om Trollmor bygger på den vackra sången om Trollmors vaggsång. Sagoboken berättar om trollmor som är ute och letar efter alla de små trollbarnen. En efter en återfinns, som i en räknesaga där vi till slut räknar till elva trollbarn. Väl hemma igen läggs de till sängs och trollmor sjunger den vackraste sången för de små trollen som så småningom somnar tillsammans i den stora sängen.

När trollmor letar efter alla små trollbarnen i skogen finns de på olika ställen. Någon är lite illa ute, någon leker, någon ligger och vilar, men alla verkar finns sig väl i den stora skogen och ingen har hamnat riktigt illa till. Det går helt enkelt väl för alla trollen i den fina lilla barnsagan.

Illustrationerna är fina, med många detaljer och färger. Både text och bild är helt enkelt en fröjd.

Boken är begagnad och finns därför i antikvariatet (i rummet längst västerut - mot torget - på övervåningen i den södra av de Wallinska gårdarna).

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...