onsdag 21 juni 2023

15/7-23. Jörgen Krüsell (boksignering)

 Lördag 15 juli 2023, kl 1200-1400


Boksignering 
Jörgen Krüsell
15/7-23, kl 1200-1400
Kulturtorget, platsen där samtal förs.

Kön i kön (2022)
3. Död Magi Förödelse (2021)
2. De grå öarnas kung (2020)
1. Skapelseberättelser (2019)
Delar av en helhet (2017)

Skapelseberättelser.
I Sverige finns en plats som någon döpt till «Förtvivlans stad». Där befinner sig den före detta soldaten David Holm utan minne i en tuff tillvaro efter att landet gått under i krig och våld. Dag för dag tar han sig fram i det hänsynslösa och utsiktslösa livet på en plats ingen vill vara på. Men ganska snart börjar underliga saker hända som kommer att innebära stora förändringar. Frågan är om David Holm är redo för det? «Skapelseberättelser» är skitig, surrealistisk, poetisk, filosofisk fantasy i dystopisk miljö. Läsaren får bekanta sig med allt från Selma Lagerlöf-rip offs till grekisk mytologi och det mörkaste i människans inre. Boken är den första i den så kallade Candlemass-trilogin. Själva ordet är ett namn på en religiös högtid med bland annat rening som inslag, men också namnet på författarens favoritband Candlemass. Bandets skiva «Tales of creation» har för övrigt inspirerat till denna berättelse och gett namn åt bokens svenska titel. 

De grå öarnas kung
I skånska Simrishamn lever Zelda sitt vardagliga liv , nöjd med jobb inom äldrevården och boendet i mormors lägenhet. Allt hade förmodligen fortsatt som vanligt om inte ett mystiskt meddelande från «De grå öarnas kung» satt fart på saker och ting. Zelda dras motvilligt in i ett omskakande äventyr som innefattar möten med ondskans fulaste ansikten, men också godhet i form av en oväntad följeslagare som bland annat påstår att de två redan träffats för flera hundra år sedan. «De grå öarnas kung» är surrealistisk, rå, och skitig fantasy i en allt mer dystopisk miljö kryddat med doser av svart humor och absurditeter. De litterära Inspirationskällorna är många - allt från Selma Lagerlöf till Dantes «Den gudomliga komedin» 

Den här boken är andra delen i den så kallade «Candlemass-trilogin». Första delen, «Skapelseberättelser», kom ut våren 2019. Själva namnet på trilogin kommer från författarens favoritband Candlemass. Bandets skiva «King of the grey islands» har inspirerat till denna berättelse och gett namn åt bokens svenska titel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...