tisdag 28 mars 2023

12/5-23. Gisela Müller-Dahlquist - Mot alla odds.

Boksignering fredag 12/5-23, kl 1300


Gisela Müller-Dahlquist - Mot alla odds.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.


Mot alla oddsNär Hans är fyra år har första världskriget börjat. Han kan varken gå eller tala eftersom han har en CP-skada. För hans mor Elisabeth blir han hela hennes värld, sedan fadern dött. Hans första år blir en lycklig tid, trots CP-skadan. Men krigets fasor kommer snart i kapp dem när staden bombas.

Efter krigsslutet blir livet i det söndertrasade och svältande Tyskland allt värre. Elisabeth har uppehållit sin kontakt med Sara, väninnan hon hade starka känslor för under sin ungdomstid som lärarinna i Sverige. En dag står Sara utanför dörren, ser deras elände och hjälper dem att utvandra till Stockholm.

I det nya landet blir Hans utanförskap ännu tydligare. Ska Elisabeth kunna ge sin son ett värdigt liv? Hur ska hon klara av sin skuldfyllda längtan efter Sara?

Mot alla odds speglar ett barns perspektiv på att leva med utanförskap och förföljelser. Den belyser de starka, men komplexa, banden mellan mor och ett barn i en dramatisk tid.

Gisela Müller-Dahlquist har en lång karriär som barnläkare bakom sig. Idag är hon anställd som senior professor vid Umeå universitet. Gisela brinner starkt för barn och att deras rätt integritet ska respekteras. Detta har lett till arbete och föreläsningar om etik inom forskning och i vården.


Boksignering lördag 6/5-23, kl 1200-1400.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...