söndag 19 mars 2023

25/3-23. Är insekterna viktiga för vår planet?


Vi har en klimatcirkel i bokhandeln där vi talar om Greta Thunbergs bok Klimatboken. Den är omfångsrik och mycket nyttig läsning. Utöver samtalsträffarna vill vi lära oss mer om viktiga frågor som tex vatten, skog, insekter, solceller och jordbruk - kopplat till klimat och miljö. Varje fråga, varje detaj är viktig när vi tänker kring klimatet. 

Vad; Den 25/3-23 är det dags för ett prat om insekter, kanske mest med fokus humlor, men också om andra insekter. Är insekterna viktiga för oss? Hur är de viktiga? Varför och vad kan jag göra? 

Föreläsare; Maria Bergström, biogeovetare.

När; lördag 25/3-23, kl 1500-1630

Var; Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje Obs! lokalbyte till grannhuset;  Café Rekommenderas! Du köper fika när du kommer! 

Alla klimat- och miljöintresserade är välkomna, vare sig du är med i vår cirkel eller inte. 

Föranmälan snarast till; info@roslagensbokhandel.se eller tfn 0708905731 eller på plats i bokhandeln. Välkommen! 

Kostnadsfritt, förutom att fikaköp krävs! Begränsat antal platser. 

Vi tänker oss ett insektsprat om ca 1 ½ timme, där frågor och samtal ingår. Bilder och kunskap, ja, men också samtal, frågor och bollande om vad vi själva kan göra för våra insekter, mm. 

Mångfald Tillsammans samarbetar med Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje, Oberoende Gröna Kvinnor, Roslagens Naturskyddsförening och Sensus Studieförbund i detta samtal. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...