fredag 29 april 2022

Tack, Mia Skott


Med glöd i själ och hjärta talade hon om arkiven, tapeterna och tapetmakerskorna. Hon brinner för de speciella 1700-talstexterna, människorna hon möter och tiden. Hon ler när hon talar om vad som krävs för att läsa. Ju fler dokument hon hittar, desto mer ser hon bilden framför sig. Hon såg hur de såg ut, deras kläder, vad som krävdes i deras liv, hur tapeterna gjordes, vilka och vad som hindrade var och ens framgång och hur kom det sig att de sysslade med tapeter. Att gräva i de fysiska arkiven, känna doften av historia är något annat än att stirra in i ett digitalt dokument. Det lyser ren glädje ur hela hennes kropp när hon talar om snirkliga  bouppteckningar, protokoll och räkenskaper. Mia Skott är en fröjd att lyssna till. 

Tapetmakerskor är magi, glödande historiker är något alldeles fantastiskt. Att lyssna och tala med en glödande författare som Mia Skott är verkligen något särskilt. Så fint, så himla fint. 


Tack, Mia Skott, för ditt besök i "den lilla bokhandeln" vid Kulturtorget i Norrtälje. Tack, alla ni som lyssnade och deltog i samtalet.


Det här gör vi igen, eller hur? 



Anette Grinde

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje


(Mia Skott 28/4-22: samtal om Tapetmakerskor i bokhandeln.) 





#Viläsergärna #tapetmakerskor #stockholmiaförlag

#volante #arkivism #miaskott #sensusnorrtälje #kulturtorget #lillatorget #norrtälje #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje 

#norrtälje400år #Norrtälje400  #magiskasamtal #glädje #släktforskning

#arkivarie







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...