tisdag 19 april 2022

Peach. Emma Glass.


Peach. Emma Glass

Hon fångade mig, hon Emma Glass. Hon tog mig i besittning så att jag nästan inte kunde andas. Det är subtilt, ångestfylld, hårt och våldsamt. Det är också fyllt av kärlek. Hon älskar, men hon måste hämnas. Annars går hon under av ångest och rädsla. Vilket hon också gör när hon hämnas. Hon går under. Om eller när, inte inte. 


Den är kort, berättelsen är kort. Den är stark, full av ångest och kärlek. Och en hel del blod. För hämnden saknar gräns när den fått fäste. Hur skulle den kunna annat?


Det här skulle jag inte velat ha gjort. Läst, ja, gärna skrivit, ja. Inte gjort. 


A..





#modernista #emmaglass #peach 

#roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln 

#välkommentillnorrtälje #samtalgörskillnad #kulturiroslagen 




Peach. Emma Glass

Peach vacklar hemåt. Smärtan i kroppen är ingenting i jämförelse med minnet. Hemma märker inte föräldrarna någonting, mest upptagna som de är av lillebrodern och av varandra. Medan middagen tillagas som vanligt på nedervåningen syr Peach bokstavligen ihop sig själv uppe på sitt rum.

Emma Glass debutroman Peach har mottagits som en litterär sensation i Storbritannien. Med ett språk, en rytm, som jämförts med Gertrude Stein, James Joyce och Dylan Thomas försöker Glass artikulera det osägbara inifrån en ung kvinna som just utsatts för en våldtäkt. Och i en medvetandeström hamrande mot läsaren inväntar huvudpersonen sin chans att hämnas.

I svensk översättning av Birgitta Wernbro Augustsson.

EMMA GLASS är en brittisk författare som fått ett spektakulärt genombrott med sin debutroman Peach. Hon är född i Swansea, studerade engelsk litteratur och kreativt skrivande på Kents universitet och bestämde sig sedan för att bli sjuksköterska. Emma Glass bor numera i södra London, där hon arbetar som forskande specialistsjuksköterska på Evelina London Childrens Hospital.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...