söndag 3 april 2022

Ljuvlig lördag!


Lördag 7/4-22 gjorde Kulturtorget skäl för sitt namn. Solen sken, det var lite svalt i luften men vi värmes av den vackra solen och den blå himlen. Vinden var blid. Tonen var satt. 

Bokhandeln och caféet kunde, åtminstone periodvis, ha sina dörrar öppna. Det är skönt när vi kan. Livet blir lättare då. 


Vår poesistund drog gott med folk. De lyssnade stillsamt på Erik, Höken, Carina och Catarina som skrivit egna texter om fred. Freden som vi vill se. Freden inom oss och i världen. Det krävs mod för att ställa sig på en scen. Det är magiskt att se de som ställer sig där. Nervositet, glädje och känslor av alla sorter sprudlar inombords. Att göra, gör skillnad. Tack, ni som gör. 


Vi samsades på torget med caféet och en svensexa. Grabbarna agerade konstnärsgrupp, bjöd folket på skumpa och målade tillsammans. Milt, vänligt, lugnt och glatt. Det var en fröjd att se. 


När poesin tystnat fortsatte den ljuda inom oss. Glädjen bubblade inom oss, samtalet fortsatte mellan människor. Några satt på caféet med sitt kaffe och gott tilltugg till, några njöt stillheten vid sidan. Att tala om, reflektera över det man upplevt är gott för själen. Det är glädje att se att samtal sker. . 


Poeterna olikheter glädjer. De är som vi alla är, fantastiska. Plötsligt ändras ljudet på torget. En ny sorts poesi, en ny njutning uppkommer när Lars-Gunnar dyker upp med sitt horn. Han spelar så fint. Några minuter, kanske bara fem, ljuder hornet över torget. Lugnt, magisk och vackert. Vi njuter, vi ler och vi gläds. 


Så fint. Så fint. Just så vill vi att Kulturtorget ska vara. Fyllt av kulturens ord, bild, ton och rörelse. Det är glädje, det. 


Tack, ni alla som bidrog till kulturens och lördagens goda känsla. Tack! 


A.. 



Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. 


Lördagspoesi 2/4-22; https://www.instagram.com/tv/Cb2TV8pvJ_L/ 
Lördagpoesi 5/3-22; https://www.instagram.com/p/CauTWhasSJW/



#caferekommenderasnorrtälje #roslagensbokhandel #norrtälje #kulturtorget #sensusnorrtälje #välkommentillnorrtälje #poesilördag #fred #svensexa #musik






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...