tisdag 1 oktober 2024

11/10-24. Kulturarvsprojektet.


 I kulturarvsprojektet talar vi om arkiv, kvinnor och bygdens folk. Vi talar om män, badhusepoken, gyttja och konst. Här och där, Roslagen runt. Vi frågar om Brusewitz, Ferlin, heliga Birgitta och fattigdom. Vi njuter av Estuna- och Häverödräkten, undrar var samtalet om Roslagsbro- och Rialadräkten tog vägen. Vi undrar om ryssarna, rädsla och stadsprivilegier. Vi lyfter kultur, dräkt, språk och minoritetsfrågor, som t ex sverigefinnarnas och samernas rättigheter och möjligheter. Vem vill skriva om bastukulturen? Vem vill skriva om minoriteternas tankar om vår tid? Vi gör tankenedslag i Rånäs, Hallstavik och Roslagsbro. Ja, vi har fler platser än så att utforska här. 

Vill du också vara med? Vi ses nästa gång - i kulturarvsprojektet - fredag den 11 oktober, kl 0900-1030. I bokhandeln. Föranmälan till bokhandeln, ja, tack. 

Ikväll (1/10-24) talar vi om konst. Det blir skoj. 



#kulturarv #kulturarviroslagen #kulturarvsprojektet #norrtälje #kulturtorget #lokalhistoria #kulturiroslagen #arkiv #vigräverinorrtäljestadsarkiv #platsendärsamtalförs #roslagensbokhandel #sverigefinnarnairoslagen 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...