lördag 11 juli 2020

Humlan bygger bo - Maj Fagerberg & Stefan CastaUnder en enda sommar skapar en humledrottning en helt ny värld av nya humlor. När vårens första solstrålar kommer vaknar hon och ger sig ut för att bygga ett bo. I sitt bo skapar hon vaxkrukor där hon förvarar maten hon samlar in, och där lägger hon sina ägg. I takt med att sommaren går kläcks äggen och tusentals nya humlor ger sig ut i världen.

Visst är det viktigt att prata med barnen om naturen, de viktiga humlorna och naturens kraft? Här har vi en barnbok om de naturnyttiga humlorna som sakta växer på sig, arbetar sig fram, hjälper naturen och sig själva. Den är informativ och riktigt fin.

Maj Fagerberg har illustrerat alldeles magiska bilder av humlan, hur de kommer till och dess arbete. Stefan Casta har skrivit texten. Boken innehåller fantastiskt vackra bilder, en bra sagotext om humlan i naturen och det där fantastiska omslaget (insidan av pärmen) med massor av illustrationer av  blommor med deras namn.  Blomster och humlor, blomster och humlor. Så himla fint.

Boken är en barnbok för barn kring 3-6 år, med bilder och ganska lite text, som passar fint för läsning tillsammans med de små barnen. För er som gillar naturen, vill föra viktiga naturfrågor vidare till barnen är det här en härlig bok på naturtemat. Rekommenderas.

Humlan bygger bo gör mig glad. Bilderna är alldeles magiskt vackra.

Så fin. Så fin.

A..


#barnböcker 3-6 #humlanbyggerbo #majfagerberg #stefancasta #opalförlag #bokförlagetopal #natur #humlor #insekter #pollinatörer

#roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #ettlevanderoslagen #sensusnorrtälje #välkommentillbokhandeln #roslagen #norrtälje #lillatorget #norrtelje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...