torsdag 30 juli 2020

Axel och Astrid - Kamilla Åhlander


Axel är bra på massor av saker men bäst är han på att alltid försöka förstå. Även om det är svårt att vara en alldeles särskilt speciell storebror ibland. En bok om att ha ett syskon med särskilda behov. Axel upplever att han hamnar i bakgrunden eftersom Astrid behöver så mycket stöd från mamma och pappa, men blir glad igen när det blir tydligt att mamma och pappa tycker lika bra om honom. En bok för att stötta anhöriga syskon och som underlag för diskussioner kring vad det innebär att ha ett sjukt syskon.

Axel och Astrid - Kamilla Åhlander.

Det här är en barnbok som ligger bra till grund för samtal om syskonskap, kärlek och föräldrarnas möjlighet att hinna med båda/alla barnen.

Astrid och Axel är bra på olika saker, man får rädda den ena ibland och den andre ibland. Ja, man får helt enkelt hjälpas åt så att alla kan må bra. Mamma räcker till, men inte alltid till båda just när de vill. Det är förstås något att prata med barnet om. För mamma älskar dem ju ändå. Det är ju huvudsaken, eller hur? Och antagligen något att prata om, lite nu och då.

Barnbok 3-6 år.

A..#Axelochastrid #kamillaåhlander #idusförlag 
#roslagensbokhandel #barnböcker 3-6 år #enriktigbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #kultur #ettlevanderoslagen #backabokhandeln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...