måndag 13 juli 2020

Galen i grodor - Owen Davey
Galen i grodor är en ny faktabok av författaren Owen Davey med spännande fakta och härliga illustrationer. Boken passar fint för det naturintresserade barnet. Eller för dig som vill peppa barnet i den riktningen.

Den här fascinerande boken berättar om massor av groddjur i världen, från den vanligaste paddan till den vackra men dödliga pilgiftsgrodan. Visste du att det finns över 4000 kända arter av grodor? Vissa är större än tallriken du äter på, medan andra är så små att de får plats att sitta på din fingernagel. Här finns en fantastisk möjlighet att ta reda på var de lever, vad de äter och hur vi kan skydda dem. Boken innehåller många vackra illustrationer men också tydlig och informativ text. Det här är en bok att läsa och återkomma till, för både stora och små (även om det är en barnbok).

Jag tänker att det ska finnas många böcker om naturen för barnen i den här bokhandeln. Grodor, insekter, fåglar, fiskar, bin, humlor och blomster är några. Spår och bajs är andra.

Ja, visst finns det många härliga barnböcker på naturtemat? Fler ska det bli.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. 

A..

#galenigrodor #owendavey #opalförlag #bokförlagetopal
#barnböcker 6-9 år #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #ettlevanderoslagen #natur #naturskyddsföreningen #friluftsfrämjandet #svenskaturistföreningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...