onsdag 29 juli 2020

Bokvalsbordet i bokcirkeln

Rolf och Peter innehåller båda ett mord, men är två helt skilda berättelser.

Peter. Tid av Dmitri Plax - där författaren skriver om sin son som har blivit mördad.

Dmitri Plax, född 1970 i Minsk, Vitryssland, är en svensk författare, konstnär och översättare. Han översätter från vitryska och ryska till svenska och vice versa. Han är även verksam som radio- och filmproducent.

Rolav Malin Lindroth rör istället Rolfs förehavanden, hans egna tankar och göranden. Han säger sig ha mördat, men har han det egentligen?

Malin Lindroth Malin Lindroth, född 1965 i Surte, är en svensk författare, dramatiker och kulturskribent. Lindroths första diktsamling Lära Gå publicerades 1985. Romandebuten Vaka Natt belönades med Aftonbladets litteraturpris 1999. 2018 kom en fin liten berättelse; Nuckan.

Dörren av Magda Szabo rör relationen mellan berättaren och hennes hushållerska, en synnerligen speciell person.

Magda Szabó, född 1917 i Debrecen i Österrike-Ungern, död 19 november 2007 i Kerepes i Ungern, var en ungersk författare. Hennes bok - Dörren - är översatt 2020 till svenska.

Dagar utan slut - Sebastian Barry - handlar om vänskap, krig och kärlek under 1800-talets inbördeskrig i Amerika.

Sebastian Barry, född i Dublin 1955 och numera bosatt i Wicklow, är en av Irlands mest omalade författare. För sina romaner och pjäser har han bland annat erhållit Kerry Group Irish Fiction Prize, Irish Book Awards Best Novel, Independent Booksellers Prize samt James Tait Black Memorial Prize.

Sist men inte minst tittar vi på Rodham - Curtis Sittenfeld - som utforskar frågan om hur det skulle ha gått för Hillary Clinton om hon inte hade mött Bill Clinton. Hur hade livet blivit då?

Curtis Sittenfeld, född 1975, är en amerikansk författare. Hon är mest känd som författaren till I en klass för sig, utgiven 2005.

Vem - i bokcirkelgruppen - väljer vad och varför? Vad kommer gruppen att välja?

A..


* bokvalsbordet #rolf #malinlindroth
#peter #dmitriplax #ersatzförlag 
#dörren #magdaszabo #nilssonförlag
#dagarutanslut #sebastianbarry
#rodham #hillaryclinton #curtissittenfeld
#bokvalsbordet #bokcirkeln #Roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #sensusnorrtälje 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...