fredag 31 juli 2020

Norrtelje tidning 31/7 2020


Jag läser artikeln i dagens Norrtelje tidning (20200731) om Hallstaviks bokhandel. Tidningen finns att köpa tex i den lokala kiosken, tobakshandeln eller livsmedelsbutiken. Journalistik kostar, så gratisläsning är förstås inte grejen.

Artikeln drar frågan om näteländet.

I artikeln finns också frågan om kunder som tittar i butiken och sen handlar på nätet. Det är ett elände för all butikshandel. Den som bryr sig om det lokala, att butiker finns, gör inte så. Det som förstår stretet i en butik gör inte så. De som vill ha de små butikerna i centrumkärnorna kvar, gör inte så. Den butik du går in i, den butik du rör varor i, den butik du ber om service av - där handlar du. Förstås.

Heja alla er som handlar i de små, lokala butikerna. Heja alla er som förstår att just ni spelar roll. Ni spelar väldigt stor roll.  Ni har makten över butikernas överlevnad. Varje konsument spelar roll. Du spelar roll. Välkommen till den fysiska bokhandeln.

Peppelipepp till kunden som säger: "Jag köper aldrig online, det är trevligt att komma till Åsa och prata lite skit."

Kunder som bryr sig om den lokala butiken är magi. Tack, alla ni som gör och visar att ni bryr er om.

A..***


 #Hallstavik #hallstaviksbokhandel #jagbokhandlar #välkommentillbokhandeln #handlalokalt #ettlevanderoslagen #norrteljetidning #visitroslagen #hemester #roslagenspärlor #smultronställe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...