tisdag 26 november 2019

Bokprat torsdag 5/12 2019 kl 1730 - Gulaschbaronen - Henrik Fock


Det är tidigt 1900-tal. Ute härjar första världskriget. Ständigt på jakt efter framtiden och det som är rätteligen hans tar sig Gustaf Cronhielm fram genom livet. I en tid av spekulationer, då landet står inför svält, drar han sig inte för att göra affärer på samhällets bakgårdar. Han blir en gulaschbaron – en som profiterar på andra under krigets krisår.

Arvid Hjelm befinner sig på samhällets botten. Planerna på att emigrera till Amerika sups bort men han finner ett hem hos frälsningssoldaten Greta. Den socialistiska vetenskapen och klasskampen gör allt begripligt för honom och han finner en förklaring till sitt livs elände. Agnes Almfors är en förmögen pappas flicka. Därtill intellektuell sticker hon ut med sina åsikter. Men hennes känsla av att var för mer förleder henne till dåliga beslut och olycklig kärlek att kånka på.


Gulaschbaronen är en berättelse om människor där tidens historiska händelser skapar förutsättningarna för deras liv, för vilka de var och vilka de blir. (Andra delen utspelar sig mellan åren 1920 och 1945 och utkommer 2020.)

Henrik Fock kommer till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - torsdagen den 5 december 2019 - kl 1730 - för att tala om sin nya bok; Gulaschbaronen. Bokprat, alltså!

Missa inte detta fina evenemang i bokhandeln! 😊

Vill du komma och lyssna?

Hör av dig och berätta att du kommer!

Ring 0708905731, maila till; info😊roslagensbokhandel.se eller titta in i butiken med din anmälan (så att vi har koll på antal stolar).

Kom och lyssna, tala med honom om hans bok, hur han forskat, skrivit och haft sig!

A..


Vi samarbetar med Sensus Studieförbund
i våra arrangemang i bokhandeln!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...