torsdag 13 juni 2024

Volvo PV 444/544. Folkhemmets modell.




Jag tycker om nördar. Jag tänker att det är fantastiskt med alla människor, kanske mest män, som tillbringar ohyggligt mycket tid i sina garage. Som meckar, byter delar, skrapar och putsar, resonerar med likasinnade för att åstadkomma något omöjligt och sitter på en pall och tänker hur de ska få skrothögen att rulla på vägen igen. De gör allt de kan för att återskapa någon som funnits eller för att skapa nya kreativa lösningar. 

Det kan vara en Volvo PV, en Amazon eller en bubbla. Det kan också vara en motorcykel, en Renault 4CV eller något annat mästerverk av historisk art. 

Jag tänker bilnördarna som något roligt, lite som reliker, både bilarna och människorna. De är unika, envisa och fundersamma. De har all tid i världen för sina projekt och om kostnaderna drar iväg så har de ändå en benägenhet att missa det - kanske beroende av att de består av många droppar allteftersom. En tusing för sig kanske är i sin ordning, det bästa kan vara att inte räkna ihop alltet på slutet. 

Nu har Trafiknostalgiska förlaget givit ut en bok om Volvo PV 444/544 - folkhemmets modell - och utforskat bilen, tiden och människorna som rört sig omkring denna. 

Det vore rätt förödande för mångas fritidsintressen som rör gamla bilar och motorcyklar om EU eller Sverige får för sig att man ska tvingas skrota de gamla bilarna (naturmarodörerna). Ja, det vore förödande för mångas hälsa, eftersom det skapar så mycket sysselsättning och glädje att ordna med skruvar, packningar, motorer, bromsklossar, bensintankar och avgas(nings)rör.

Har du en PV i ditt garage? 

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...