onsdag 12 juni 2024

15/6-24. Bortom tjuvarnas marknad. Mika Wallander.


Tre beväpnade män förändrade allt. Mika var bara ett år gammal när hennes biologiska mamma, den hon kommer att kalla sin landsmoder, försvann framför hennes ögon på en stimmig gränd i Mumbai, vid den plats som heter tjuvarnas marknad. Under första delen av sitt liv drömde Mika Wallander mardrömmar om den våldsamma separationen. Vad var det egentligen som hände? Vilka spår och sår skapades? Och hur hanterar man smärtan över frågor som kanske aldrig kommer att kunna få några konkreta svar?

I Sverige lärde Mika känna sin mormor som sin bästa vän och förebild och vägen från tjuvarnas marknad i Indien till Roslagen blev kort och vägen från tjuvarnas marknad i Indien till Roslagen är kort. Den börjar och slutar i Mikas hjärta. I debutboken Bortom tjuvarnas marknad ger hon sig ut på en omvälvande resa och söker svar på främmande mark.

Mika Wallander är en av Sveriges utlandsadopterade. Hon kom till Sverige från Indien vid drygt två års ålder och växte upp i bland annat Roslagen. Där verkar hon också idag som präst och kyrkoherde. Hon har varit medförfattare i ett antal böcker på Verbum förlag och är verksam som krönikör.

Boken finns i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. 

Mika har releasesamtal med boken den 15 juni 2024 på Norrtälje stadsbibliotek. Bokhandeln finns då på plats för försäljning av boken. Den finns också till försäljning i bokhandeln. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...