tisdag 25 juni 2024

Berättarprojektet (6-12 år). Billiga böcker i boksnurran!

 


Under vintern/våren 2023/2024 hade vi ett berättarprojekt i bokhandeln. Det var magiskt att höra barnen berätta om sin läsning. Finansieringen finns inte kvar, så projektet upphörde den sista maj.

Barnen (eller dess föräldrar) fick köpa den första boken och därefter fick de nästkommande böcker gratis, förutsatt att de först berättade (i bokhandeln, för en person) om den bok de just hade läst. Barnen, ja, bara barnen.

Det har varit en fantastisk tid. Barnen har vuxit, både i sin läsning och i sin berättarkraft. Det har krävt lyssnande öron, engagerade föräldrar (som peppat barnen att läsa och berätta) och läsglada barn. Några var inte så läsglada när vi började, men har blivit allt eftersom. Oavsett startläge, så hade de en fantastisk berättarkraft i sig. Kanske blir de story-tellers på en scen när de blir större, eller varför inte författare? Oavsett vilket, så var det fantastiskt att se och uppleva läs- och berättarglädjen. Jag tackar otroligt stort för detta.

Böckerna i boksnurran (omfattar böcker för 6-12 år) som är placerad vid 6-9-årshyllan har ingått i berättarprojektet och säljs nu (till reapris) till var och en som önskar någon av böckerna till sin eller sitt barns läsning. Billiga, billigare, ja, och utan krav på berättelser, ja.

Någon är alldeles nyutgiven, någon är läst och någon får nyupptäckas för att den kan klassas som en inspirerande och mormor- eller farmor-rolig klassiker. Vilken bok passar dig bäst?

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...