onsdag 16 mars 2022

Till fots. Stora boken om vandring. Emma V Larsson.


Vi har vandring i kroppen. När hjärtat slår i takt med fotstegen känns rytmen. Vi får kontakt med något ursprungligt och skakar av oss vardagen.

Det här är boken för alla vandrare. Den innehåller det du behöver veta om prylar, kläder och packlistor. Om leder i Sverige och delvis i Europa – från dagsturer till långvandring, i skogen och i fjällen. Om mat och sovutrustning. Om relationer på turen, respekt och säkerhet. Hur håller man sig ren? Hur går man på ”toaletten”? Hur tar man hand om sina fötter? Vad kan man tänka på när man vandrar med barn?

Författaren är en erfaren vandrare som samlat massor av inspirerande fakta och smarta tips – med smittande entusiasm visar hon vilken vild och vacker värld som väntar när du tar första steget ut i naturen.

*** 

Oj, tänker jag när jag får boken i min hand. Den här har verkligen mycket. Den har säker inte allt, men den har verkligen väldigt mycket. 


Att planera för en resa är en stor del av färden. Det görs i samtal hemma vid köksbordet eller med vänner i andra möten, genom egna funderingar, kartletning, besök i friluftsbutiken eller genom grupper på nätet. Ibland görs det genom studiecirklar. Om vi talar om en resa med egen fysisk kraft finns också förberedelser genom fysisk träning. Ju mer man vet och ju bättre förberedd man är desto roligare blir färden. 


Boken handlar om kläder, skor, mat, att hitta, att möta människor, djur och natur, och förstås också att vandra med barnen. Den handlar förstås också om väder och säkerhet, för ute kräver alltid sitt särskilda fokus. Naturens krafter är viktigt att tänka kring, de är att anpassa sig till. Övermod får man tänka över en extra gång. 


Jag tänker att vandring är en fantastisk syssla, att det är för (nästan) alla. Det gäller att anpassa den efter sitt läge, men det är också oftast möjligt att höja ribban en smula. Det är fantastiskt roligt att bli lite bättre, utmana sig lite mer och möta nya möjligheter. Att vandra är fantastiskt. Här finns kunskap som heter duga.


Kort. Långt. Enkelt. Utmanande. Varmt. Kallt. Nära. Långt bort i fjärran. Ja, det går att vandra på många sätt och ditt eget är förstås bäst. 


Till fots. Stora boken om vandring. Det här är verkligen en matnyttig och vacker bok, att läsa och att återvända till. Att inspireras av. Ja, den är verkligen något att använda inför en vandring i skog, natur, fjäll eller längs en vacker led.


Till fots. Stora boken om vandring. Den gör mig glad och inspirerad.


A..



#tillfots  #emmavlarsson #vandring  #bonnierfakta  #roslagensbokhandel #utevistelse #tältning #hängmatta #friluftsliv. #norrtälje #attelda #tändstål  #välkommentillbokhandeln #sensusnorrtälje #välkommentillnorrtälje #kulturiroslagen #kulturtorget 

Utgivningsdatum 20220315.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...