fredag 25 mars 2022

Idag möts Kulturgruppen Kulturtorget...

Idag (25/3-22) möts Kulturgruppen Kulturtorget för att tala om poesin för ungdomar, översättarsamtal och författarsamtal den 19 - 21 maj 2022 i Norrtälje. Lust och glädje, författar- och läsarmöten är magi. Det här är skoj. 

Jag ska prata särskilt om glädjen kring att vi då samarbetar med Norrtälje Stadsbibliotek och Svenska kyrkan med samtal under dessa dagar. För att samarbeten (alltid!) ger mer till fler. Det gör mig lycklig. 

Mike peppar ungdomarna i bygden att skriva poesi till litteraturfestivalen. Magasinet, bibblan, Svenska kyrkan, folk i bygden - klurar nu kring vad och hur. Kanske gör Lokalen och några skolklasser det också? Det är fantastiskt att se och tänka kring vad det kan bli när man är fler som skapar ringar på vattnet. Det gör mig glad. I grannfiket - Cafe Rekommenderas - hoppas vi möblera väggarna med ungdomars poesi. Ja, på torget också. 

Jag ska också berätta att Roslagens Sparbanks stiftelser, Svenska Akademien och Norrtälje kommun är med på tåget för möjliggörandet, uppmärksamheten och glädjen. Det finns gott hopp här. 

Finväder - med sol och glädje - är förbeställt till festivaldagarna i maj. 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Prata gärna om författarna som vill komma till bokhandeln för prat om sina böcker, om samtalen som vill föras, om skrivandekonsten och om alla fantastiska läsare som tillför guld till själen. Tips om bra aktiviteter och författarglädje emottages alltid tacksamt. 

A.. 


#Peppelipepp  #samarbetengermerförfler #norrtäljelitteraturfestival #författarsamtal #norrtäljestadsbibliotek #caferekommenderasnorrtälje #fantastico  #Norrtälje400 #Norrtälje400år #kulturiroslagen #kulturtorget #kulturgruppen #roslagenssparbanksstiftelser #närproduceradbank  #svenskaakademien  #kulturgruppenkulturtorget 

#VälkommentillNorrtälje #Välkommentillbokhandeln #Roslagensbokhandel #sensusnorrtälje #norrtälje 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...