söndag 13 september 2020

Demokratiska samtal i bokhandeln; beroenden


Det var en lycklig tid i mitt liv, säger Margareta Börjesson. "Jag var runt sextio och hade precis köpt drömhuset på landet, tillsammans med mannen jag älskade. Men när han var i snickarboden, eller såg på teve, spelade jag på internetcasinon och lånade dyra pengar. Jag spelade bort de vinster jag ibland fick, och lånade igen. Jag berättade allt för mannen min, men lovade honom att jag slutat spela. Det var inte sant. Jag fortsatte, tills han friade. Då fick jag modet att tala om att jag spelat bort allt jag ägde och lite till."

Free Spin är Margareta Börjessons berättelse om att förlora allt. Om skam, skuld och tystnad. Om medberoende. Och om konsekvenserna av sitt spelmissbruk.I bokhandelns projekt Demokratiska samtal tänkte vi tala om beroenden. Jag tänker att kalendern för oss till början av december, så du har en god stund för din läsning på temat. 

Margareta Börjessons bok handlar om spelberoende och vad det gör med människan. Vill du vara med i samtalet i bokhandeln, dela ordet med andra, ta den till ditt jobb för samtal om beroenden eller tala i en annan grupp i din närhet? Eller kanske bara läsa den själv för att lära dig mer? Med beroenden följer medberoenden. Har du någon i din närhet som är beroende av något slag? Hur påverkar det den personen och hens omgivning

Titta in i bokhandeln om du vill delta i samtalet hos oss eller om du vill ta boken och samtalet till en annan grupp. Ja, eller om du bara vill läsa boken, förstås. 

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. 

A..


*** *** *** 


#margaretabörjesson #freespin #ordberoendeförlag 

#roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt #ettlevanderoslagen #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #smultronstället #visitsweden #magiskasamtal 

#demokratiskasamtal #beroenden #spelberoende #närproduceradbank #roslagenssparbanksstiftelser #roslagenssparbankInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...